4 забавни занимания за 5-годишни

Оцветяване, изрязване, залепване, боядисване – ето какво може да правите заедно

Снимка: Shutterstock

Когато сте останали вкъщи с децата и нямате какво да правите, не се отчайвайте. По-лесно е, отколкото си мислите. Грабнете пастели, лепило, гланцово блокче и боички, и помогнете на малчуганите да развихрят креативността си.

Тези забавни детски занимания са лесни, те могат да ги правят и сами и най-важното – не изискват някакви специални приготовления от ваша страна.

Какво още обаче може да им предложите, което да е подходящо точно за тази възраст?

Светещи медузи

Те се правят от различни по големина хартиени кръгове, които може да оцветите заедно с децата с луминисцентни акрилни бои, за да светят на тъмно. Трябват ви и по-дебели конци, които също ще боядисате, а след като изсъхнат напълно залепете част от конците по хартиените дискове, след което ги нанижете един над друг, за да се превърнат в една или повече медузи.

Картонено чудовище

Празната кутия за хартиени салфетки лесно ще се превърне в чудовище с раззината паст, ако просто ѝ изрежете зъби. Разбира се, децата трябва да я изрисуват така, че заприлича наистина на страшилище.

А най-забавното е, че чудовището може да поглъща различни дребни предмети. Превърнете го в игра и дайте задача на малчугана да опита да побере най-много памучни тампони в устата му за 60 секунди.

Гривни на приятелството

Със сигурност момиченцето ви има приятелки, на които държи повече от останалите. Заедно може да изработите от домашни материали – конци, парченца плат, мъниста и каквото излишно намерите, интересни гривнички – еднакви за всичките.

Това ще им остане прекрасен спомен, а нищо чудно те да продължат приятелството си и през годините.

Ваза за светулки

Е, надали ще уловите в нея светулки, но може сами да направите така, че да прилича на такава.

Украсете с бои или маркери едно бурканче или стъклено шише, след което напъхайте в него някоя от по-късите лед гирлянди от коледната украса. Може да добавите и камъчета вътре или друга интересна декорация.

Светещото бурканче на перваза на прозореца или на терасата ще блести точно като светулките в мрака.

По материали от Pianeta Mamma

 

Коментари
Последни видеа