5 неща, които бащите правят не по-лошо от майките

И затова им благодарим

11 октомври 2018 г.

Снимка: Shutterstock

От една страна майките твърдим, че бащите са длъжни да участват във възпитанието на децата заедно с нас. От друга - възпрепятстваме това.

Шегите и смешните истории по темата как таткото е изпуснал детето са предостатъчно. Ох, а той (таткото), бил заспал, пък детето му нарисувало гърба с флумастер! Дайте да се разберем - да се отнасяме ли към бащите като към идиоти, или да им гласуваме доверие за нещата, които са съвсем в реда на нещата да ги правят възрастните хора, като например:

1. Да смени памперса
Класика в жанра на семейните комедии - висок и силен мъж позеленява при вида на съдържимото в памперса на собственото му дете и единствено жена му може да го спаси. По принцип, мъжът е същество с друга физиология и в тоалетната той просто чете вестник - нищо друго не прави. А мисълта за това, че бебето не просто яде, но и отделя изяденото, е просто способна да го доведе до кабинета на психолог. 

2. Да става посреднощ
Има си обективни причини - например - мъжът е на работа на сутринта, но детето обича да спи с мама и посред бял ден. И затова вечер татито е принудено да пее песни, да разнася детенце, да отговаря на тъпи въпроси и така до безкрай. Любопитно е, че на сутринта след подобна нощ повечето бащи нямат тъмни кръгове под очите.

3. Да облича детето
Ако това му е първата разходка - добре - може да се потупа в гърдите. И когато навикът е усвоен, няма нужда да се бъркате (за майките говорим). Дори когато момиченцето ви се появи в кафяв сиучър и розова пола, си кажете, че от това никой не е умрял. Все пак не се знае какви ще са идните модни тенденции.

4. Да заведе детето на лекар
Да, да, бащите ги могат тези неща. Ако напишете подробно името на лекаря, къде се намира, какво е направлението, за което се борите, какво изследване се иска, какво трябва да му прегледат на детето, от какво страда и точно колко пъти е вдигнало температура през последните 48 часа - ама с точните градуси. 

5. Да останат насаме
Изглежда лесно - на малкото му се дават всички забранени неща, защото "мама я няма". И някак, на петата минута, детето плаче и я търси. Добре, преувеличаваме, не е на петата, но на момента с миенето на зъбите и обличането на пижамите - така досадни за бащите - изведнъж мама всъщност е нужна. Но татковците знаят как да се справят и в тази ситуация. 
Просто пускат филмче и гушкат детето. А мамите виждат един прегърнат баща с детето/децата си. И знаят, че всичко е наред.
С едно на ум.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа