5 позитивни навика за щастлива връзка

Това ще направи любовта ви още по-силна и стабилна във времето

04 септември 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Независимо дали сте заедно от съвсем скоро или имате дългогодишен брак, без значение дали сте щастливи родители или сега планирате бебе, тези 5 простички ежедневни навика ще ви помогнат да направите връзката си още по-силна и хармонична.

Сутрин

Свикнете да ставате 5-10 минути по-рано от обичайното. Така ще имате време за сладка прегръдка с партньора в леглото, спокойна закуска за двама или нещо кратко и по-палаво под душа. Преди да излезете от дома задължително отделете още 2 минути за целувки. Това ще ви сближи и няма опасност да изпаднете в досадната рутина, когато всеки бърза за своята работа и пие дори кафето на крак.

В паузата за кафе или обяд

Колкото и да сте затрупани с работа и да бързате да се приберете в офиса, отделете минута време, за да се чуете с партньора по телефона или поне да му изпратите кратко съобщение. Забравете за баналните поздрави или поръчки за пазаруване, измислете нещо интимно и закачливо, без обаче да прекалявате.

Вечер

Отново отделете десетина минути за прегръдки и целувки. Идеята е да бъдете близко един до друг, да се докосвате и да усетите топлината на партньора – в буквален и преносен смисъл. Не продължавайте пред телевизора, а седнете на дивана и нека всеки разкаже как е преминал денят му. Това помага за поддържане на диалога. Насладете се на вечерята, а после отново може да се озовете заедно под душа.

Преди заспиване

Колкото и да сте уморени и клепачите ви сами да се затварят, пожелайте „Лека нощ“ на любимия човек, погалете го по бузата или просто сложете глава на рамото му за минута. На сутринта ще се събудите много по-отпочинали и свежи, ако сте заспали спокойни.

През уикенда

Тъй като ще разполагате с повече време, насладете се на по-лениво събуждане и романтична закуска в леглото. Не бързайте и останете по-дълго под завивките. А после си направете разходка в парка, хванати ръка за ръка. Насладете се на природата и помечтайте на глас заедно.

По материали от Donna Moderna

Коментари
Последни видеа