5 причини защо жена ми е по-добър родител от мен

Възхищенията на един съпруг

26 септември 2018 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Когато става дума за родителство, не слугувам на стереотипи или биологични императиви. 2017 е! Задълженията ни вече не са разделени според пола или поне не вкъщи. Това е отборно усилие, работа 50/50 и майките и бащите трябва едновременно да работят по въпроса. Все пак, определено има някои неща, които жена ми прави по-добре от мен и повечето от тях не зависят от пола ѝ.
Ето списък с петте основни:

1. Тялото ѝ е Страна на чудесата
Моето тяло е по-скоро като строежа на сграда, която е банкрутирала и е трябвало да се замрази, преди проектът да е завършен. Въпреки всичко, какво ще стане, ако се опитам да сложа бебе в моя стомах? Вероятно ще му се намери място, но със сигурност няма да оцелее. Просто нямам необходимата екипировка.

Тя печели тази точка по условие. (И да, знам, че бебетата не растат в стомаха.)

2. Тя е невероятен детектор за петна
Истинско доказателство за ненадминатото зрение на жена ми е, че тя не само може да забележи скритите запаси от снаксове на сина ни, но може и да предскаже къде евентуално ще капне супа или сок и успешно да приплъзне под нея салфетка.

Да живея с жена ми е все едно да живея с Нострадамус, ако Нострадамус непрекъснато би ми крещял, че съм изцапал навсякъде, после би ми крещял, че не съм го почистил, после ми би крещял, че не съм го почистил достатъчно добре и след това би ми крещял. Тя е много по-мила със сина ни.

3. Тя се гушка пристрастяващо
Синът ни обича да се гушка с нея на канапето, в нашето легло, на масата за хранене. Когато аз се опитам да го гушна, той изсъсква срещу мен, подобно на онези котки-хора в „Аватар“. Какво му дава тя?

Не е като да не съм мил – вече споменах, че съм се пуснал по течението. Може би е заради дъха ми? Няма значение. Той не иска нищо да прави с мен.

4. Тя е страхотна във вършенето на няколко неща едновременно
Тя може да приготвя вечеря, да хвали (нещастните) рисунки на сина ми, да му избере дрехите за училищните снимки, всичко, докато едновременно с това планира ваканция и настоява да изключа спортния канал и да ѝ помогна с вечерята, избирането на дрехи за училищните снимки и планирането на ваканция, за да не трябва, по дяволите, да прави всичко сама поне веднъж!

5. Има търпението на светица
Тя не повишава тон на сина ни толкова бързо, колкото аз. Тя не го оставя да се занимава сам толкова бързо, колкото аз. Тя не се мотае навън и не прекарва часове в бара, защото децата ѝ късат нервите, толкова често, колкото аз.

Разбира се, когато и на нея ѝ прелее чашата, елате да видите! Но това обикновено е рядкост, а дори и да се случи, всички си го заслужаваме. Междувременно аз работя на непрекъснато-крещящи-вълни и рядко си намалям звука.

Вкъщи е стресиращо място. Опитвам се да практикувам търпението на жена ми, но ако синът ми не спре да хвърля неща в близост до всяко скъпо дигитално устройство вкъщи, няма да е задълго!

Нито един от двама ни не е перфектен, но жена ми ме смазва с уменията си като родител. Честно казано, тя не живее с някой, който непрекъснато я превъзхожда с търпението си, сина ни го предпочита за гушкане и може да прави няколко неща едновременно през цялото време. Така че, като се замисля, справям се доста добре.  

Скоро ще пиша пак и този път възнамерявам да е списък с нещата, които правя по-добре от жена ми, но засега съм стигнал само до първото – пиенето.

Текст: Dad and Buried/scarymommy.com, Надя Горанова

Коментари
Последни видеа