Как да престанем да се вълнуваме от чуждото мнение

И да си живеем живота

20 април 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Човек не може да живее извън обществото, но на някои от нас обкръжението влияе доста. Хората, зависими от чуждо мнение, се чувстват некомфортно и постоянно се оглеждат в другите в очакване на осъждане или одобрение. Как да престанем да придаваме прекомерно значение на мнението на другите хора и да слушаме себе си?

1. Направете си списък от десет ориентира, които са важни само за вас.

2. Запишете си качествата, които ви правят уникална личност и никога не съдете себе си за това, че се различавате от другите.

3. Ако говорите за принципно важни за вас неща, не отстъпвайте, дори ако беседвате с близки или приятели.

4. Съсредоточете се върху това, което се случва в момента в живота ви, а не какво другите мислят за него.

5. Разберете какъв искате да бъдете и намерете човек, на който искате да подражавате. Подобен ориентир ще ви позволи без униние да преодолявате всички препятствия.

6. Отнасяйте се към думите на другите с известна доза скептицизъм. Всеки от нас говори на базата на собствения си опит и действа, виждайки ситуацията през своя поглед. Всичко, което се случва във вашия живот, знаете напълно само вие, затова и сте единствените, които може да вземете правилното решение.

7. Занимавайте се с вашите си дела и не хабете време в обсъждането на далечни познати, писания в социалните мрежи или странични хора.

Текст: woman.rambler.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа