Как да запазите страстта и след раждането на децата

Това всъщност не е толкова трудно, колкото вероятно смятате на този етап

Снимка: Shutterstock

Много жени се оплакват, че вече не се чувстват желани от своите партньори, след като децата станат факт в семейството. Други просто признават, че сред бурканчетата с бебешко пюре и пълните памперси, желанието им просто отлита.

Има ли начин да си върнете отново страстта и отношенията ви да не пострадат след раждането на децата? Всъщност изобщо не е толкова трудно, колкото може би предполагате.

Ето 10 полезни хода от проф. Алесандра Грациотин, директор на Центъра за гинекология и сексология към болница San Raffaele Resgnati в Милано.

Снимка: Shutterstock

1. Категоричен императив

Трябва сами да пожелаете да върнете вашата енергия и страст на същите нива, каквито сте имали преди да се роди бебето. Няма как някой друг насила да ви вмени това.

На първо време трябва да прогоните умората. По-малко уморената жена е по-вдъхновяваща. И ако една майка се чувства като парцал, тя изпада в депресия и това няма как да не се отрази и на нейния партньор. „Ето защо през първите три месеца след раждането е добре да продължите с приема на желязо, фолиева киселина и вит. С, които да прогонят умората ви“, съветват проф. Грациотин.

2. Прогонете болката от тялото си

Независимо дали сте претърпяла цезарово сечение или сте родила по естествен път, експертът препоръчва да масажирате гениталиите си с препоръчаните от лекаря лечебни масла или гелове, които да ви предпазят от възпаление и да предотвратят болката по време на половия акт. Също така поговорете с гинеколога и за подходящо средство срещу сухотата на влагалището, съобразено с вашето състояние.

3. Без неприятни миризми

Добре е също така да говорите с лекаря, ако имате рецидивиращ вагинит, който придава неприятна миризма на гениталиите, а това отблъсква мъжа. В тези случаи рН трябва да се понижи чрез нормализиране на вагиналните естрогени.

4. Повече внимание върху физическата подготовка

Майките с малки деца имат по-малко свободно време и най-често жертват грижите за себе си във физически план, отказвайки се от спорта или редовната гимнастика у дома. Но това не помага да върнат предишната си форма.

Проблемът е, че голяма част от младите мъже се вглеждат и в недостатъците по тялото на своята нежна половинка. Така че намерете време и за гимнастика, ако искате страстта да не страда.

5. Спазвайте адекватна диета

Ако имате нужда да свалите излишните килограми, не бързайте да правите драстични или нездравословни диети. Те не само няма да ви помогнат, но ще се отразят на красотата ви.

За да отслабнете и в същото време да изглеждате красиви, диетата ви трябва да бъде възможно най-разнообразна и богата на плодове, зеленчуци, бобови растения, зърнени храни, риба, яйца и месо (два пъти седмично). Това е гаранция за повече енергия и по-активен сексуален живот.

6. Сънят работи в полза на страстта

Освен, че гони умората и е еликсир за красотата, спането най-малко седем часа и половина на нощ прави човек по-спокоен, а и подобрява настроението и енергията, необходими за един добър секс.

Когато имате най-после възможност да спите по цяла нощ, не губете време в други дейности (освен, ако не е секс), а ги използвайте за сън, който ще ви възстанови по най-перфектния начин.

7. Забравете за алкохола

Той може да ви отпусне в даден момент, но в дългосрочен план убива желанието, а това неизменно се отразява на отношенията. Затова се ограничете само до чаша вино (полезно е) в събота и неделя вечер.

8. Спрете цигарите

Доказано е, че пушенето намалява възбудата и има токсично действие върху гениталиите. При жените по-конкретно предизвиква вагинална сухота и по-нисък оргазмен отговор.

Снимка: Shutterstock

9. Практикувайте специфични упражнения

Има упражнения, за които е установено, че повишават желанието. 20 минути джогинг всеки ден например, подобрят значително гениталната възбуда. Коремните упражнения имат същото действие, както и клековете.

10. Възстановете флирта

Интимните закачки и флиртуването са много полезни, защото възстановяват поизстиналите интимни отношения по вълшебен начин.

Забравете за момент, че сте семейство и се дръжте сякаш сте любовници. Ще усетите веднага разликата в леглото.

По материали от Nostro figlio

Коментари
Последни видеа