Какви думи и изрази мъжете не прощават

Дразнещи неща, които казваме между другото, са способни да съсипят връзката

10 Май 2019 г.
Какви думи и изрази мъжете не прощават

Снимка: Shutterstock

Когато сме с любимия човек, не е важно всеки път да се съобразяваме – можем да се отпуснем и да си позволим разкоша да бъдем себе си. Но да казваме всичко, което ни е на езика, далеч не е разумна тактика. Особено ако сме гневни. Мъжете също имат чувства, и, за разлика от жените, те далеч не са готови да махнат с ръка и напълно да забравят жестоките думи, които са ги проболи в корема.
Свикнали сме с твърдението, че жените са много чувствителни, затова напред и назад се раздават съвети как е правилно да се държат с любимия. Знаем, че мъжете по природа са далеч по-спокойни от жените, но това не означава, че техните чувства не могат да пострадат при неконтролируем поток на речта. Така че е добре да сме внимателни какво и кога говорим и в никакъв случай да не казваме някои, дори и трижди правдиви, но все така обидни забележки. Ето някои от тях:  

1. Ти си мамино синче
Да имате отношения с мамино синче винаги е тежка работа, но ако изпитвате сериозни чувства към него и искате да прекарате живота си заедно, никога не акцентирайте вниманието си върху неговите проблеми с майка му. Приемете този факт и намерете сили да не го споменавате. В края на краищата, ако мъжът е мамино синче на 25, то той ще бъде такъв и на 40.

2. Трябва да се научиш да разпускаш/не можеш да си почиваш
Обикновено подобни обвинения имат гласност, когато двойката за пореден път не може да се разбере как да прекара почивката. Възможно е вашите интереси и хобита силно да се различават, но това съвсем не е повод да го критикувате. Просто защото в един момент на него ще му мине през ум, че вие далеч не си подхождате. Ако не искате да застрашите връзката си, то се постарайте да не давате подобни безапелационни забележки. Все пак едно от женските оръжия е хитростта.

3. Имаш ужасен вкус
Ако имате сериозни възражения по повод гардероба на мъжа – чудесно! Имате поле за действие. Само не му го казвайте по този начин. Нищо не ви пречи да се отървете от всички дразнещи ви дрехи, обувки и вещи, и да ги замените с други – по ваш вкус.
Друг вариант е да го придружавате, когато му се налага да си купи нещо ново – все пак любовта е по-силна от всякакви вещи, така че може и да наклоните везните в полза на добрия вкус.
Но, ако не издържите и започнете да критикувате вкуса му… Не, той няма да ви се обиди, както би го направила една жена. Ще го запомни завинаги, защото това е удар по собственото му достойнство.

4. Това е „просто работа“
Мъжете рядко споделят за проблемите си на работа с любимата, но понякога се случва. И от реакцията на жената в този момент зависи много.
Мъдрата жена знае, че заетостта на мъжа е начин да повиши самооценката си, да се самоутвърди, да получи уважение и т.н. – подобни неща, които никой не би нарекъл „просто работа“.
Уверете го, че следващия път старанията му обезателно ще бъдат оценени.
Убедете го, че днес шефът му просто е имал лош ден. Но не се опитвайте да омаловажите проблема, наричайки го „просто работа“.

5. Никога няма да успееш
Това е най-важното табу. Минимумът във връзките би трябвало да се покрива от това, че имаме усещането, че вярват в нас. Ако подобна фраза се чува твърде често във вашите разговори, не се учудвайте, ако мъжът просто ви предложи в един момент да си намерите някой по-успешен от него.

6. Трябва да поговорим
Да бъдем честни – кога последно след тази вълшебна фраза сте чули добри новини? Никога? Да. Преди всичко това е прелюдия към скандал, упреквания и обвинения. Не е изненадващо, че, ако мъжът получи подобно съобщение сутрин на работа, вечерта няма да е в олимпийската си форма.
Като цяло е интересно защо изобщо задаваме този въпрос – да мъчим човека срещу нас ли? В отношенията се цени лекотата, а не Дамоклиевия меч, надвиснал над главата.

7. Кога ще ми звъннеш?
Когато отношенията са в самото начало, е доста лесно да преминем границата и да започнем да настояваме: „Кога ще ми звъннеш?“, „Кога ще се видим?“, „Кога ще се запозная с приятелите ти?“ и други подобни безкрайни кога-та.
Просто не се натягайте, нека всичко да идва с времето си.

Да създадете сериозна интимна връзка не е лесна задача. Уважение, разбиране и подкрепа, зачитане на границите и искрено желание да не се разделяте – това са нещата, които би трябвало да следвате и двамата. А ако единият е по-разбиращ и ви носи на ръце – толкова по-хубаво. Само не бъдете онзи, който непрекъснато тормози за нещо си и компанията му е бреме, а не почивка.

Текст: Анастасия Хелницкая, превод: Надя Горанова

Да поговорим

Има само 6 типа взаимоотношения

Да поговорим

5 жестоки истини за взаимоотношенията, които ще ви огорчат

Заедно

Специалната връзка между баща и дъщеря

Да поговорим

Скуката във връзката не е повод за драма, а възможност

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Сексът е водещ в съвременните връзки, не романтиката

Традиционните роли в двойката вече са отменени, констатират психолози

Снимка: Guliver / iStock

Да поговорим

Всичко, което трябва да знаете за забавянето на говора

Детето е на 3 г., а не иска да говори

Ариана Гранде. Снимка: Getty

 

Новини

Ариана Гранде подаде молба за развод

Само след 2 години брак

Чанинг Тейтъм. Снимка: Getty

Новини

Чанинг Тейтъм показа колко е пораснала 10-годишната му дъщеря

Актьорът сподели снимки на детето, което отглежда, заедно с бившата си съпруга

Отворена книга, есенно листо и ябълка. Снимка: Getty

Заедно

Без пътни знаци

Има причини детето да бяга от училище.

Снимка: Shutterstock

Шерп носи багаж по склона. Снимка: Getty

 

Да поговорим

Родители шерпи: кои са те

Експертите описаха нов тип родителска свръхзакрила, която носи само вреда

Певицата Шер. Снимка: Getty

 

Новини

Шер поднови връзката си с младия Александър Едуардс

Влюбените бяха засечени да вечерят в ресторант Funke в Бевърли Хилс

Майка изпраща детето си на училище. Снимка: Getty

Образование

Защо плачем, когато изпращаме детето на училище

Майка написа искрен пост и сподели нещо близко и разбираемо за много родители