Когато мъжът не иска да се жени

Няколко характерни сигнала за това и също толкова причини да не ви пука

01 Май 2020 г.
Когато мъжът не иска да се жени

Снимка: Shutterstock

Може да бъдете всякаква – партньор, възлюбена, любовница, дори майка на децата му… само не и законна съпруга. Идеята за гражданския брак се прокрадва незабележимо в главата ви. Просто една сутрин се събуждате и разбирате, че от много години отношенията ви са стигнали до тази линия, но май никога няма да я прекрачат. Другите се женят, развеждат, а на вас пръстен никой не ви предлага… Утехата е, ако не друго, че няма да ви се наложи един ден да делите имуществото си.

А в началото на връзката е имало сигнали, че ще се стигне до тук, но не сте им обърнали никакво внимание. Бавно пиехте кафе на третата среща и си представяме щастливо остаряване с бъдещия съпруг. Което, по принцип, е логично – срещайки се продължително с някого, всяка жена очаква да получи предложение за ръката и сърцето си. Но какво се случва в главата на мъжа? Може да се окаже, че времето си минава, а заветният пръстен така и не каца на безименният й пръст.
Подписът в гражданското никога не е бил синоним на „живели дълго и щастливо“, но тази стъпка е благоприятна в определен правен смисъл, особено ако се случат някои нещастия.  

Психолози са убедени, че времето на ухажването по 7, 10 или 15 години, е отдавна отминало и през XXI век нещата се случват много по-бързо. Ако за година връзка мъжът не започне да ви прави намеци, то имате всякакви основания да заподозрете, че няма и да стигнете до гражданското.
Вярвате ли или не – решението дали да продължите по този начин е само и единствено ваше. Някои мъже може действително да преразгледат възгледите си под дълга обсада, важното е дългоочакваният брак да се окаже толкова добър, както сте мечтали за него. При всички случаи няма нищо лошо в това, да имате едно на ум и от самото начало на романа да изясните не само любимите си блюда, но и отношението си към брака като цяло.
Лошият вариант е да започнете да го играете шпионин, задавайки неловки въпроси на приятелите и близките му или да стреляте от упор с изказвания от рода на: „Искаш ли да се ожениш? Аз искам!“ Твърде вероятно е при подобен натиск отношенията ви да приключат по-скоро, отколкото ви се иска.

А и не са нужни подобни еквилибристики, нещата са далеч по-прости. Вашият кавалер споделя „без да иска“ възгледите си по отношение на семейството и бъдещите си планове в случайни разговори, касаещи узаконяване на отношенията. Само трябва да наблюдавате, да бъдете внимателна, да слушате и чувате.
Мъж, който не се интересува от граждански брак, винаги иронизира с повод или без „семейните окови“. Той разсъждава над количеството разводи, пуска красиви фрази от рода на „бракът убива любовта“ и всячески се надсмива над тази условност. За него парите за сватбата е по-разумно да бъдат похарчени за ремонт или разкошен отпуск, а визитата в гражданското е ненужна формалност. Въпросът е в това, до колко си вярвате, че в миналия си живот сте била велик реформатор и ще успеете да разклатите устоите на любимия?

Има още един вариант – отлагане на датата на сватбата. Да, той с радост ще посети бижутерския магазин и ще излезе от там с кутийка за любимата, но само след като си стъпи на краката, купи апартамент, отиде на околосветско пътешествие, отпразнува 35-годишнината си, открие заровено съкровище, получи Нобелова награда, види Земята от Луната или ожени по-големия си брат, тъй като да се обзаведе с жена до този момент някак не е уместно…

Също така за подобно важно събитие, като подаването на заявление в гражданското, е нужно и подходящо време. През този месец той е скаран със семейството си, в следващия му предстои приключването на важен проект на работа… Най-хубавото време за сватба е първата неделя от лятото, а за това няма как да успеете. Е, нищо, няма за къде да бързате, все пак, важното е, че се обичате един друг.

Колкото и да ви се иска да повярвате на всичко това, за съжаление мъж, който разсъждава по този начин, е нищо повече от празна торба, пълна с обещания. А те няма да бъдат изпълнени.
И на финала – ако той не иска да се жени за вас, разумно ли е да се опитвате да го принудите, че дори и да забременеете или чрез друга хитрост да го вържете за себе си? Мислите ли, че след редица подобни действия той изведнъж ще се превърне в примерен съпруг? Защото на вас не ви трябва лош, нали?

Източник: eva.ru

Да поговорим

Конфликти с децата от първия брак – как да ги избягваме

Да поговорим

4 кризисни периода в брака

Заедно

Важни уроци, които научих за 7 години брак

Да поговорим

4 неща, които разрушават брака

Още от Да поговорим

Има начини да съживите апатичното дете.

Снимка: Shutterstock

Как да преодолеем апатията на детето

Обичащият ще ви чуе и забележи.

Снимка: Shutterstock

Понякога е полезно да замълчиш, за да те чуят. Да изчезнеш, за да те забележат

Момче разглежда модел на атом. Снимка: Getty

Как да разберете, че детето ви е специално: 7 сигурни знака

Има начин да помолите детето да не пречи.

Снимка: Shutterstock

Как деликатно да отклоните досаждането на детето

Младежи с телефони. Снимка: Guliver / Getty

10 факта за поколението Z

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Снимка: Getty

Здраве

Количеството има значение: колко вода да пие детето

Нормата се променя в зависимост от възрастта

Оливия Уайлд и Джейсън Судейкис. Снимка: Getty

Заедно

Оливия Уайлд за децата си: Щастлива съм, че ви имам

След развода с Джейсън Судейкис актрисата отглежда двете си деца

Майка, която кърми. Снимка: Shutterstock

Здраве

Кърмата не съдържа достатъчно желязо и още 6 вредни мита

Експерт по кърмене оборва с научни ангументи най-популярните митове (част 2)

Деца тичат по плажа. Снимка: Shutterestock

Здраве

Не купувайте тези храни на плажа

Носете здравословни закуски за детето

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

 

Приятелки пият коктейл. Снимка: Shutterstock

Здраве

5 грешки, заради които напълняваме през лятото

И 5 съвета как да го избегнете

Момче разглежда модел на атом. Снимка: Getty

Образование

Как да разберете, че детето ви е специално: 7 сигурни знака

Може да го установите още в ранна детска възраст. Ето как