Малките хитрини, с които принц Уилям възпитава децата

Той ги е копирал от майка си – принцеса Даяна

24 ноември 2021 г.

Снимка: Guliver / Getty

Малки „родителски трикове“ – така британското издание Daily Star определя навика на принц Уилям леко да отпуска едното си коляно и да държи за ръка децата си, когато застава пред тях.

Преди години по подобен начин Даяна успокоявала така синовете си Уилям и Хари, а сега идва ред на новото поколение в кралската фамилия.

1. Уилям често леко приклеква, за да се изравни с децата, така че да ги гледа право в очите, когато разговаря с тях и, когато иска да им обясни какво точно се случва.

2. Той ги предупреждава за светкавиците от фотоапаратите и за всичко, което идва неочаквано и може да ги изплаши.

3. Особено по време на официални събития той се опитва да ги предразположи, за да се чувстват спокойни и да не се притесняват излишно.

Даяна винаги е твърдяла, пише изданието, че когато се говори с малки деца или с хора с ограничени възможности, човек трябва да е на едно ниво с тях.

Именно тя за първи път се привежда, за да е на ниво на очите, когато говори с болни в инвалидни колички или със собствените си синове. Лейди Ди леко наклонява глава, като гледа децата си право в очите, така че, когато чуват гласа ѝ, добре да виждат лицето ѝ. 

Подобна тактика сега прилагат принц Уилям и херцогиня Кейт. По същия начин те застават пред децата си, когато се налага да ги успокоят или да им кажат нещо важно. Като се навеждат възможно най-ниско, те леко ги придържат за ръка, държейки се с тях като с равни.

Уилям и Кейт се стремят да създадат максимално комфортна обстановка, в която децата да се развиват правилно като са емоционално ангажирани във възпитанието им и се опитват да направят живота им щастлив. 

Коментари
Последни видеа

Ремарк за жените

01 декември 2021 г.

Слънце

30 ноември 2021 г.