Най-добрите родители сред зодиакалните знаци

Ето кои са те и с какво могат да бъдат полезни на своите деца

22 ноември 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Има ли зодии, които са призвани да бъдат родители? Оказва се, че и астралният знак играе роля при възпитаването на децата. Всъщност има някои черти, които притежават родените под определени знаци, и които могат да се окажат наистина полезни за развитието на малчуганите. Сред най-важните качества, които отличават перфектните родители са: съпричастност, разбиране, подкрепа, емоционално ангажиране и предоставяне на свобода, за да развие детето своята индивидуалност по най-добрия начин. Кои са те?

Отличниците

Рак

Родителите, родени под този знак, се фокусират силно върху емоциите и разбирането на чувствата на другите. Те се стремят да научат децата на ценности като съпричастност и грижа за онези, които срещат физически и емоционални затруднения. Благодарение на способността им да бъдат чувствителни хора, те се справят с много стресови ситуации без умора.

Положителни черти: съпричастност, разбиране, емоционална интелигентност.

Снимка: Shutterstock

Телец

Родителите от тази зодия са много лоялни и се раздават за близките си, на които държат. Семейството за тях е религия. Основната им цел е да създадат здравословна и спокойна семейна среда, в която децата да растат без ограничения.

Положителни черти: голямо внимание към чувството за отговорност и дълг.

Лъв

Лъвовете са много подкрепящи хора, винаги готови да потупат децата по гърба за техните успехи. И точно това е един от най-големите им плюсове - да бъдат винаги до малчуганите, въпреки трудностите, давайки им сила и вярвайки в способностите им.

Положителни черти: вяра в децата, способност да повдигнат самочувствието им.

Дева

Родените под този знак са практични, въпреки че се считат за много критични понякога. Способността им да проникват в главите на децата си, за да разберат проблемите им и да се поставят на мястото им, е едно от най-ценните им качества.

Положителни черти: способност да помагат, когато е необходимо, без да се стремят да правят децата си лидери на всяка цена.

Снимка: Shutterstock

Риби

Родителите Риби умеят да създадат здравословна, безопасна и разбираема домашна среда, особено когато децата са много малки. Това е така, защото сред целите им е да живеят в реалност без усложнения, в която чувствата на всички се уважават и разбират.

Положителни черти: чудесно разбиране на емоционалните нужди на децата.

С някои уговорки

Овен

Родените под този знак са силни личности, упорити и волеви. Това са ценности, които те са склонни да предадат и на своите деца. Опитват се да ги научат обаче и на смирение, вероятно осъзнавайки своите собствени грешки.

Близнаци

Импулсивността е една от основните черти на тази зодия. Самите Близнаци изобщо не отчитат това като дефект. Напротив – те се стремят да научат на това и децата си, особено по отношение на образованието. Обожават да решават вместо тях, да участват в техните проекти, само и само да ги предпазят от евентуални грешки. Иначе са много мили, бъбриви и весели.

Везни

Спокойствие, спокойствие, спокойствие – това искат Везните. Те смятат, че това е най-важното, когато се отглеждат деца. Затова се опитват техните да бъдат максимално добре възпитани и образовани. Чак дразнещо учтиви, което не помага много на децата.

Скорпион

Може би един от най-сериозните проблеми на Скорпиона е, че той обича прекалено да контролира, а това при децата не сработва. И мрази да се извинява, дори когато сам вижда, че греши. Но пък е много активен, постоянно следящ и няма да допусне малчуганите да попаднат в беда.

Стрелец

Мислене извън рамките и живот не по правилата – така си представят родителството представителите на този знак. Те обичат да изкарват децата от зоната им на комфорт, като целта е да ги научат на важни уроци. Но невинаги успяват да предвидят настроението и нуждите на малчуганите.

Козирог

Сериозността, работният дух, отношението към екипност са трите важни качества, на които родените под този знак, искат да научат децата си. Те се стремят да ги направят независими, но със силно чувство за отговорност. Понякога обаче прекаляват с изискванията.

Снимка: Shutterstock

Водолей

Като родител, Водолеят се фокусира върху екстровертността, радостта и своя артистичен дух. Това много го сближава с децата и те го усещат като силно свой човек, на когото по всяко време могат да се доверят. Но улисани в игри, Водолеите забравят, че има и други важни неща в живота.

По материали от Nostro figlio

Коментари
Последни видеа