Позата, в която двойката спи, може да е решаваща за връзката

Оказва се, че това също има значение

06 Декември 2022 г.
Позата, в която двойката спи, може да е решаваща за връзката

Снимка: Shutterstock

На каквото си постелиш, на такова ще легнеш. Учени са установили, че от позата, в която спят партньорите, могат да се направят изненадващи изводи за отношенията им. При това не става дума за това как са си легнали, а как се обръщат насън. Защото докато пребиваваме в царството на сънищата, мозъкът ни продължава да осъзнава присъствието на другия. Тялото инстинктивно „комуникира“ чрез въртенето и обръщането и показва какво изпитваме към партньора: дали търсим близостта му, дали се стремим към независимост, дали сме му сърдити или му се доверяваме напълно. Всяка връзка преминава през различни фази. Двойките търпят развитие заедно. В съответствие с това се променя и позата им в леглото. Дали предпочитате да спите по гръб или по корем, по пижама или с чорапи, на събуждане обърнете внимание в каква поза сте лежали последно. Никога не е било толкова просто да прецените партньора си. И най-вече кой носи панталоните в семейството. Самонаблюдавайте се, защото е много вероятно да ви спипат!

„Висящият от скалата“

Двамата спят в противоположните краища, често с лице към стената. Поне единият се е вкопчил в ръба на леглото или е провесил някой крайник към пода. Ако това се случва рядко, вероятно просто има нужда да се наспи хубаво. Но ако е постоянно явление, значи нещо в отношенията куца. Откровеният разговор е наложителен!

Морски рак

Изпълнена в различни варианти, позата неизменно изключва телесния контакт. Който лежи по този начин, има нужда от място и свободно пространство. Другият партньор предпочита гушкането, но, както е известно, противоположностите се привличат.

Покривът

Двамата лежат по гръб, при което ТЯ е мушнала глава под мишницата му. Обикновено заемат тази поза само във фазата на заспиването. Ясен знак за мъжкото доминиране и женската преданост.

Шепот във възглавницата

Двамата лежат с лице един към друг, но без съществен телесен контакт. Често връзката им е в начален етап. Тези двойки имат още много какво да си кажат и ценят погледа към „съкреватника“ си.

Холивуд

Така спят кинозвездите! ТОЙ лежи по гръб, а ТЯ се е сгушила в него като коте. Главата й почива върху гърдите му. Краката им са преплетени. Тази поза обикновено заемат само прясно влюбените, защото е доста трудно да се спи така постоянно.

Любовният възел

Двамата лежат лице в лице, при което краката им поне за десетина минути са сплетени в моряшки възел. Но той се разплита по чудодеен начин най-късно във фазата на дълбокия сън. Тази поза говори за отношения  между равни и дремещо еротично напрежение.

Класически лъжички (жената отвътре)

Тук ТЯ е сгушена удобно в обятията му и нуждата й от близост е напълно задоволена. ТОЙ пък може да прояви закрилническия си инстинкт и да я сгрее с любов.

Обратни лъжички (мъжът отвътре)

Тук той показва нежната си страна и желанието да бъде обгрижен и защитен. ТЯ приема тази размяна на ролите с радост и доказва, че е модерна жена.

С опрени гърбове

Класическа поза за сън на двойки, които се радват на близостта, но ценят и свободата си. Това е идеалният компромис: едновременно удобство и уют!

Свободолюбивите

Също като „висящия от скалата“, но все пак достатъчно близо, така че ако единият протегне ръка зад гърба си, да може да докосне другия. Тези партньори по легло се нуждаят от достатъчно пространство, за да се наспят добре и най-вероятно ще остареят щастливи заедно.

Разбира се, наблюдението ви ще е най-точно, ако познавате добре навиците за спане на партньора си и ги сравните със сегашната му поза. По този начин един поглед под завивката може своевременно да издаде дали се налага да поработите върху връзката си, или всичко е наред.

Обекти.бг

Да поговорим

5 съвета, за да преодолеете кризата в двойката

Да поговорим

5 конкретни ползи за двойката от романтичната вечеря на свещи

Да поговорим

8 правила, които двойката често пренебрегва

Още от Да поговорим

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

18 идеи срещу скуката

Има знаци, които издават емоционалния потисник.

Снимка: Shutterstock

16 признака, че човекът до теб ти вреди

Може да превърнете този в урок в забавна и в същото време много полезна игра за малките.

Снимка: Shutterstock

Как говорят животните

Дете, което лежи на пода. Снимка: Guliver / iStock

Хлапето удря глава в стената, скубе коси, самонаранява се. Защо?

Мъж и жена в леглото. Снимка: Shutterstock

 

Секс след раждането

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

18 идеи срещу скуката

Лесни и креативни начини да забавлявате децата, докато са у дома (Част II)