Родителите на успешни деца имат 9 общи черти

Учени и психолози се обединяват около точно тези особености

21 януари 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Всеки родител иска проблемите да стоят далеч от детето му, то да се представя добре в училище, да е лидер и гениален творец. Няма универсална рецепта за отглеждането на добри деца, но изследвания и експерименти на водещи психолози открояват кои са важните модели на поведение при всички родители, които създават почва за успех.

Това разказва Business Insider. Американският бизнес сайт изброява 9 общи черти на родителите на успешни деца, изведени от изводите на сериозни психологически проучвания от Щатите и света. Тези родителски черти се очертават като важни, според учените и психолози от различни университети, сред които университета на Пенсилвания, „Дюк“, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и Harvard Business School.

И така, според авторите, родителите на успешни синове и дъщери...

Учат потомството си на социални умения, знаят стойността на общуването.

Имат високи очаквания към децата си, не си позволяват да се примирят с посредственото им представяне.

Работят. Децата, които успяват в живота, имат работещи майки, според изследване на Harvard Business School, което отбелязва, че дъщерите на работещи майки в САЩ показвали по-голямо старание в училище, включително и с доброволни участия в допълнителни занимания, впоследствие било по-вероятно да заемат ръководна роля и печелили повече пари на по-късен етап - 23% спрямо техни връстници с майки, предпочели да си останат домакини.

Имат по-висок социоикономически статус.

Завършили са висока образователна степен.

Учат децата си на математика от ранна възраст. Оценяват значението на математиката за усъвършенстването на ума. Анализ от 2007 г. на общо 35 000 деца в предучилищна възраст в САЩ, Англия и Канада показал, че развиването на умения за решаване на математически задачи от рано може да бъде огромно предимство в живота.

Изграждат добра връзка с децата си.

Не позволяват на стреса да пречи на отношенията вкъщи.

Оценяват повече усилията, които е положило детето, не се фокусират върху провала му.

Мениджър Нюз

Коментари
Последни видеа