За какво не трябва да говорите с мъжете след секс

Забавната гледна точка на един писател и сценарист

Снимка: Shutterstock

След много години общуване с жените, въведох няколко прости правила, на тема какво не трябва да правят след секс. И със сигурност знам, че останалите мъже ще ги потвърдят“, пише руският журналист, писател и сценарист Алексей Беляков, разсъждавайки над фразите, които жените не трябва да произнасят в присъствието на мъжете. Особено след секс. Особено, ако имате за човека бъдещи планове. „Мъжете не са толкова нежни, както и не прекалено сложни същества. Една дума може да убие страстта им“, предупреждава Беляков.
Като доказателство публикуваме текста на автора в пълния му блясък:

И така, преди всичко – никакви отрицателни или иронични оценки. Неща като „защо толкова бързо“, „ти днес не се стараеш“, „нещо си вял“… Дори ако става дума за мъжа, с когото сте вече заедно от десет години. Или възторг, или пълен възторг. Дори ако действително е било „не чак толкова“. Допустимо е да упрекнете мъжа, че не може един гвоздей да забие, че печели малко, че е егоист, безделник – но никакви обвинения в сексуална несъстоятелност. Още повече в началото на отношенията. Възхищавайте му се и в следващия момент той ще забие гвоздея така, че съседите ще се разбягат от шума.

Следващо правило. Не трябва да искате незабавно продължение.Хайде, какво ти става!“ Срещат се, разбира се, изключителни мъже, но това е твърде рядко. А от всички тези „давай-давай“ у него ще нарасне само раздразнението. Което не е това, което искате. Трябва да оставите мъжа да почине, да погледа в тавана, да изпие чаша кафе. Да вземе вана, в края на краищата.

Не трябва да питате дали му е било хубаво. Щом прави това с вас, значи му харесва. Подобни въпроси го нервират. Въобще, да започнете да бърборите след секс е неуместно занимание. А ако на него не му е било хубаво? Ще искате ли да ви го каже? Нужно ли ви е това? Може да разберете всичко по лицето, дишането…

Сега да предположим, че сексът се е случил внезапно, застигнал ви е неочаквано. На купон в далечна стая, на пикник на вилата, по време на командировка. Това е прекрасно, понякога това е най-добрият секс в живота. Но не трябва да прецаквате неговия епилог. Откъдето идва и следващото правило.

Не бива спешно да се обличате и да бързате да си тръгнете.Ох, ще ни търсят! Ах, трябва да побързаме!“ Винаги трябва да има петнадесет минути блаженство. Просто лежите до него и мълчите. Ако избягате, всичко се превръща в глупав маратон. Петнадесет минути. Безценни петнадесет минути. Лично аз веднъж след тези петнадесет минути направих предложение. Полежах, помислих и направих. Момичето се съгласи.

Още едно правило, свързано с предходното. Никаква суета от медицински характер.Ти нали нямаш проблеми?“ Целият кеф изчезва мигновено. За безопасността е редно да се мисли по-отрано.

И накрая. Да предположим, че това е първият ви секс с нов партньор. Никога след това не питайте: „Ще ми се обадиш ли?“ Дори ако ви се струва, че сте се влюбила безпаметно. Дайте му време да помисли. Сам ще ви намери. Вие вече „случайно“ сте споменала фамилията си и местоработата. Ако сте била във възторг след секса, ако не сте бърборила, ако не сте задавала глупави въпроси…
Ще ви намери.

Текст: Алексей Беляков, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа