Хората, които задължително да отстраните от вътрешния си кръг

9 типа личности вредят на душевния мир

22 март 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Хората, които се намират най-близо до нас всеки ден, ни правят различни. По добър и по лош начин.

В днешно време е трудно човек да открие страхотни нови връзки и приятели, които да добави във вътрешния си кръг. Съвсем не е лесно да намерим тези, които ще ни подкрепят, ще ни помагат, окуражават, мотивират и вдъхновяват. Много по-лесно е обаче да се освободим от присъствието на хората, които ни вредят.

Има 9 типа личности, които човек трябва да премахне от вътрешния си кръг. Те са:

1. Дяволските защитници. Става дума за тези хора, които рядко се застъпват за нещо друго, освен за собственото си его и гледна точка. Пазете се и от мрачните пророци, които винаги предвиждат, че нещо лошо да се случи, изхождайки само от личния си опит. Вашите резултати могат да са коренно различни, просто защото вие сте друг човек.

2. Ревностните фенове. Те мислят, че всяка ваша идея и всяко дело са невероятни, измунителни, недостижими. Безусловното възхищение е забавно, но рядко е полезно. Никой от нас не е толкова умен, далновиден и талантлив. Често разбираме нещата погрешно и се проваляме, но не го осъзнаваме, докато някой друг не ни го каже.

3. Вътрешните клюкари. Това са онзи тип хора, които не могат да устоят да не узнаят някаква лична информация и клюки. Те искат да знаят причината за решението на всеки, мотивацията зад действията му. Проблемът е, че те ви снабдяват с любопитни новини за другите, като същевременно снабдяват тях с любопитни новини за вас.

4. Свръхегоисти. Хората във вътрешния ви кръг трябва да пазят гърба ви. Свръхегоистите са тези, които не пазят ничий гръб, освен собствения си.

5. Егоцентрици. Преди Коперник, повечето хора са смятали, че Земята е център на Слънчевата система. След това нещата са се променили. Жалко, че мнозина днес считат, че всичко се върти около тях. Да си гледаш интересите е нещо хубаво. Но да бъдеш около някой, който говори само за себе си, е неприятно. Затова се оттеглете. Този човек вероятно няма да забележи веднага, че ви няма.

Още типажи, от които да пазите дистанция, вижте в Мениджър Нюз.

Коментари
Последни видеа