5 навика, които ви пречат да привличате любовта

Ето защо не сте в състояние да откриете нещата, които искате

10 Март 2024 г.
5 навика, които ви пречат да привличате любовта

Понякога отговорът се крие в самите вас.

Снимка: Shutterstock

Привличате ли любовта, връзки, позитивност? Въобще - всякаква форма на добро взаимодействие със заобикалящия ви свят, независимо дали става думата за романтични, платонични или общи чувства? Ако е така, не сте сами! Много хора искат да привлекат тези неща в своя свят.

Но какво да правите, ако се опитвате от известно време и постоянно попадате в задънена улица? Защо не сте в състояние да откриете нещата, които искате, и защо продължавате да привличате противоположността на желанията си? Отговорът може да се крие в самите вас.

Ето пет неща, които ви пречат да привличате любов и позитивизъм.

1. Идеализиране на другите

Лесно е да си сложите розови очила, когато търсите позитивност и привличате любовта на другите. Но това е опасна игра, тъй като ви прави слепи за негативните аспекти на ситуациите, в които попадате. Как можете да откриете истинската позитивност и любов, когато вкарвате образите им на места, където те не съществуват? Ето някои начини, по които може да идеализирате другите:

Tърсите съвършенството

Добре е да имате стандарти, но никой не е съвършен. Любовта, независимо дали е романтична или не, включва приемане и разбиране на недостатъците на другия. Ако се стремите да търсите съвършенство, ще пренебрегнете добрите хора и ще привлечете лъжци и манипулатори, които се преструват, че отговарят на вашите желания. Ще се сблъскате и с много негативизъм, когато никога не намерите това, което търсите.

Създавате си фантазии

Когато ви предстои да се срещнете с някого или когато се приближавате към някого в бара, е добре да имате позитивно мислене. Но определено е лоша идея да си създадете фантазия за човека, с когото се излизате, като го идеализирате и превръщате в идеален партньор, с когото можете да изградите перфектна връзка. Така не само се подготвяте за разочарование и риск да бъдете заслепени от червени знамена, но и ще сплашите потенциалните ви партньори, които знаят, че е невъзможно да се мерят с тази фантазия.

Търсите някого, от когото се нуждаете

Пътят на търсене на позитивизъм и любов не трябва да идва от място, граничещо с отчаяние. Трябва да искате да търсите тези неща, но не и да чувствате, че се нуждаете от тях. Ако се опитвате да намерите хора и неща, които да запълнят "празнотите" у вас, ще станете зависими от този човек или нещо, за да оцелеете. Това е много токсична форма на поведение и създава нездравословни отношения на съзависимост, които изсмукват всички положителни неща от партньорството.

2. Липса на любов към себе си

Самооценката и любовта към себе си диктуват качеството на взаимоотношенията ви, така че ако искате да сте в положителна ситуация на любов, трябва да си дадете любовта към себе си, която заслужавате. Твърде често хората търсят любов и същевременно някой, който да им осигури увереност, което не е особено добър начин да се действа. Ето някои признаци, че ви липсва любовта към себе си, необходима за привличане на любов и позитивност:

Сравнявате се с другите

Да се вдъхновявате от други хора е добре, но постоянното сравняване с тези около вас е рецепта за катастрофа, която ще премахне позитивното мислене от живота ви. Когато правите тези сравнения, вие противопоставяте вътрешното си познание за себе си на външния облик на хората около вас. Не познавате техните истории, не знаете какви са те и какво се случва, когато никой не ги гледа, което прави всички сравнения напълно безполезни и създава фалшиви разкази в главата ви, които ви изпращат още по-далеч в несигурността.

Твърде самокритични сте

Не можете да привлечете позитивност, ако нещата, които открито казвате за себе си, са негативни. Хубаво е, че можете да осъзнавате слабостите си, но това не означава, че трябва постоянно да се самокритикувате. Трудно ще привлечете хора, които да ви уважават и обичат такива, каквито сте, когато не уважавате себе си.

Мислите, че не заслужавате

„Приемаме любовта, която смятаме, че заслужаваме („Предимствата да бъдеш аутсайдер“). Особено подходящ цитат, нали? С други думи, ако смятате, че не сте достойни за любов, е малко вероятно да приемете истинска позитивност и обич от другите в която и да е връзка. Тази несигурност ви кара да избирате хора, които не са добри за вас или за партньорството като цяло, и ви поставя в неблагоприятни ситуации.

3. Самоотричането ви пречи да привличате любовта

Чували ли сте за концепцията за изоставянето на себе си? Това е набор от поведения, които премахват положителните неща от вашия свят, улеснявайки по-нататъшното страдание. Обикновено началото на такова изоставяне е нещо травматично или трудно за преработване, а когато продължавате да се оставяте изоставени, накрая затвърждавате болката си.

Изоставянето на себе си означава да се отделите от вътрешната си истина и е лесно да се досетите защо това може да ви попречи да привлечете любов и позитивност. Ето някои начини, по които може да изоставяте себе си, без да го осъзнавате:

Съдите себе си

Всеки е допускал грешки и идеята е да се поучим от тях, да се извиним, когато е необходимо, и да продължим напред по-мъдри и по-здрави. Ако се самоосъждате, държите себе си отговорни за неща, които трябва да оставите, а това привлича негативност.

Игнорирате чувствата си

Емоциите ви съществуват по някаква причина. Дори и да не са изцяло рационални, те са отражение на нещата, които ви притесняват, на проблемите, които остават, и понякога ви показват как точно трябва да се чувствате. Но независимо от това дали тези чувства имат основание в реалността, всички те имат основание във вас. Пренебрегването им и потискането им само ги прави по-силни. Трябва да им обръщате внимание, да откривате истинските им корени и да работите върху проблемите, които ги предизвикват. Колкото повече ги отблъсквате, толкова по-силно ще ви нараняват и ще отблъскват всякаква позитивност.

Карате другите да носят отговорност за вас

Вие сте отговорни за своите действия. Когато започнете да се отделяте от тази реалност, може да очаквате другите хора да разчистват след вас и да ви помагат да разрешавате проблемите си. Колкото повече се отдалечавате от себе си, толкова по-малко отговорности ще искате да поемете и толкова повече червени знамена ще ви блокират от привлекателната любов и позитивност.

Продължението четете в Обекти.бг 

Да поговорим

Как избираме партньор и колко дълго наистина трае любовта

Още от Да поговорим

Малките деца все още трудно разграничават различните цветове.

Снимка: Shutterstock

Как да разберете дали детето е далтонист

Някои майки наистина обсебват живота на децата си.

Снимка: Shutterstock

Може ли майката да провали живота на детето

Мъж и жена спорят, докато са на път. Снимка: Getty

 

5 трика, с които ще избегнете семейните кавги

Запазете спокойствие, когато детето капризничи.

Снимка: Shutterstock

20 трика срещу детските капризи (Част 2)

Ученици в двора. Снимка: Guliver / iStock 

Когато детето се оплаче: Ана ми каза, че съм тъпа

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Малките деца все още трудно разграничават различните цветове.

Снимка: Shutterstock

Бременна, която гледа през прозореца. Снимка: Getty

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Малките деца все още трудно разграничават различните цветове.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Как да разберете дали детето е далтонист

В първите години от живота си е нормално малкото да не различава добре различните нюанси

Бременна, която гледа през прозореца. Снимка: Getty

Здраве

Капризният апетит по време на бременност

Как да излъжем организма при токсикоза и липса на апетит (част 1)

Мъж и жена спорят, докато са на път. Снимка: Getty

 

Да поговорим

5 трика, с които ще избегнете семейните кавги

Понякога, за да не стигнете до конфликт, е достатъчно да предприемете няколко прости стъпки

Джейсън Момоа. Снимка: Instagram

Заедно

Джейсън Момоа открито разказа за връзката си с Адриа Архона

Звездата от "Аквамен" и актрисата са готови да споделят любовта си с целия свят

Майка на разходка с бебе. Снимка: Getty

 

Здраве

С бебе в жегата

Правила за разходка под лъчите и първа помощ