Как да НЕ забравим бебето в колата

Няколко неща, които да ни напомнят за пътника отзад

Снимка: Guliver / iStock

Да, за мнозина може и да звучи нелепо, но се оказва, че се случва все по-често. Хората даже измислят изобретения в помощ на родителите, пътуващи с деца на задната седалка. И всичко това се прави, защото забравянето на детето в колата често може да е фатално заради претоплянето и липсата на кислород.

Не бива да се обвиняваме и да се гледаме строго, защото вършим по 7000 неща на ден и главите ни често хич ги няма, така че се случва да се забрави по нещо, пък било то и бебето. Извиняваме се на тези, на които звучим еретично или като лоши родители, но е факт, че когато малкото не дава индикации за себе си, а, да речем, спи, много често мозъкът просто изключва, че то е там.

Ето какво може да се направи по въпроса:

Внимавайте, когато се налага да промените маршрута си. Тогава, оказва се, сме най-склонни да забравяме заради вглъбяването в новата обстановка.

Оставете нещо детско – играчка, чорапче, бебешката чанта, на седалката до вас или сложете на ключа на колата някакъв детски атрибут под формата на ключодържател – има всякакви биберончета и обувчици.

Дръжте нещо от първа необходимост за вас на задната седалка – телефон, чанта, портмоне. Така щете, не щете ще се обърнете назад в някакъв момент.

Монтирайте детското столче в средата на задната седалка, а не зад вас – така ще го виждате постоянно.

Изградете си навик да проверявате задната седалка всеки път, преди да излезете от колата, без значение дали детето е с вас, или не.

Елисавета Цалова

Коментари
Последни видеа