8 идеи за подарък на новороденото

Символични или практични

Снимка: Guliver / iStock

Бебето едва ли ще оцени подаръка, който сте приготвили за него, но този жест се прави по традиция.
Ако се колебаете какво да подарите, ето няколко идеи, които могат да са от полза.

1. Хавлия с качулка. И понеже бебето се къпе често, това е подходящ подарък. Още повече, че в първите месеци може да са нужни няколко такива хавлии, за да се сменят. Така че подаръкът ще е актуален.

Снимка: Guliver / iStock

2. Детско одеялце. Особено за зимния сезон то винаги ще влезе в употреба. И са нужни не едно, а поне две, за да може, когато едно е изпрано, другото да се ползва.

3. Дрешки. Ританки, камизолки, блузки и каквото видите и ви се стори подходящо, винаги ще е от полза за младата майка.
Изискванията са дрешките да са от естествени материи, без вътрешни шевове, без етикети и да са удобни за обличане.
Нито бебета, нито майките обичат дрехи, които едва влизат през главата на бебето или му извиват ръцете, докато го тъпчат в тях.

4. Висящи играчки за леглото. Въртящите се над главата на бебето играчки, го занимават и дават възможност на майката да си върши работата. Поне за кратко.
Има богат избор от модели – има и със светлини и музика. Ние ви препоръчваме да потърсите по-минималистични, тъй като за новороденото не е особено полезно да има над главата си прекалено цветни и натрапчиви висулки.

Снимка: Guliver / iStock

5. Сребърна лъжичка. Може да я комбинирате и с някаква купичка. Скъп, но полезен подарък.
Сребърните йони убиват микробите и бактериите, затова този подарък освен за спомен е и от полза за бебето.

Снимка: Guliver / iStock

6. Столче за кола. Ако семейството има автомобил, още от раждането на бебето, ще има нужда от столче за кола в съответния размер. Защото често се налага то не само да се превози на по-големи разстояния, но с кола да се отиде до поликлиниката за преглед при педиатъра, на гости при баба и дядо ... и бебето трябва да е защитено по време на пътуването от непредвидени обстоятелства.

7. Количка. По-добре да е мултифункционална – с кошница, летен и зимен вариант.
Изборът зависи от финансовите възможности. Асортиментът и моделите са много.

8. Креватче. Добре е то да е от дърво и да позволява детето лесно да се извади от него, като в същото време не създава риск от нараняване, когато родителите не са наоколо.
Желателно е да няма балдахин отгоре, за да не събира прах. И, за да избегнем риск от задушаване, ако случайно падне върху бебето, съветва yaposlerodov.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа