Първата стъпка на детето към успеха започва с музиката

Бебетата притежават вътрешен отговор на музикалния ритъм

Снимка: Shutterstock

Нашите деца са невероятни - те са внимателни, умни и чувствителни. Но когато един ден те тръгнат на училище, голяма част от нещата остават в ръцете на формалната образователна система, пише Обекти.бг.

Културата култивира сърцето и душата на човек от най-ранна възраст, особено музикалното образование - то е изключително важно за децата. Невероятно е на пръв поглед, но много от лауреатите на Нобелова награда споделят една и съща страст към музиката, както и една или друга форма на музикално образование.

Снимка: Shutterstock

Децата и музиката вървят ръка за ръка. Пеeнeто, пляскането с ръце и танците са част от естествения им език, защото те са по-чувствителни към ритъма на музиката от нас възрастните.

Редица проучвания са доказали, че музиката е вродена способност на всички деца, дори и на бебетата. Едно изследване с участието на деца на възраст от пет месеца до две години показва, че бебетата притежават вътрешен отговор на музикалния ритъм. Всички ние сме родени да пеем и танцуваме - нещо, което след известно време обаче много от нас забравят.

И така, един ден, когато може би стоите на сцената в Стокхолм и приемате вашата Нобелова награда, музиката ще е едно от нещата, за които да благодарите в речта си.

Коментари
Последни видеа