8 неща, които няма да успеете да направите, преди детето да тръгне на градина

Просто няма начин, но примирете се - такъв е животът

Илюстрация: Guliver / iStock

Списъкът със задачи ви гледа обвинително от хладилника, но така и ще си остане – не всички точки от него могат да бъдат отметнати, колкото и отрано да се приготвяте за детската градина. Направо да полудее човек!

Да преминете през всички специалисти за попълване на медицинския картон

Лятото изглежда като чудесно време, за да обиколите всички лекари в клиниката, обаче не сте взели предвид, че кръв се взема само до 10.00 часа, някои тестове се правят само в сряда, специалистът „Уши-нос-гърло“ е във ваканция до трийсет и първи, зъболекарката е в отпуск по майчинство. А и на вас не ви е лесно да излизате час по час от работа, за да обиколите всички… Три месеца въобще не стигат.

Да оформите всички документи

И така, донесете сканирани паспортите на мама и татко, сертификат за нещо си, данни от банката, извлечение от домашната книга ... Познавате ли поне един човек, който се е снабдил с всички документи накуп и не е забравил нищо?

Да купите дрехи

По принцип не е нужно много: пет тениски, къси и дълги панталонки, пантофи, сандали, ботуши, бели и обикновени чорапки, чорапогащи... Докато стигнете до последната точка, първата вече ще омаляла безнадеждно. А някъде изискват да избродирате инициалите на детето на всяка дрешка или да я надпишете с името му.

Да научите детето на всичко необходимо

Да се храни само, да спи през деня, да ходи до тоалетната, да използва тоалетна хартия, да си мие ръцете, да отговаря, когато кажат името му – поне едно от тези умения, които хлапето трябва да усвои и да се адаптира, определено ще се окаже неразбираемо трудно. И познайте какво!

Да се уговорите с бабите кой ще го взема

Стягате се да се връщате на работа и планирате да се осигурите майка, свекърва, приятелка или бавачка, която да прибира малкото от детска градина и да остава с него, докато се приберете. Дотук с плановете – винаги се появява нещо ненадейно с жената, която сте уговорила - счупен телефон, обостряне на артрит, безпрецедентна реколта от тиквички, заминаване - изберете си коя по някаква причина ще се откаже от уговорката. Но не се притеснявайте – само след три дни детето ще се върне с хрема и ще трябва да си останете у дома.

Да убедите детето, че детската градина не е страшна

Навярно сте прочели книжки и сте изгледали не едно и две филмчета, които убеждават, че всичко в детската е от весело по-весело, обаче не си правете илюзии – няма да ви бъдат спестени виковете „Не, не искам да ходя, нека утре, не днес.

Да отидете на родителската среща

Тя ще бъде назначена за петък, след това ще я отложат, а после ще я направят един час по-рано - като цяло, няма да узнаете колко цвята пластилин и моливи трябва да носи всяко дете в по-младата група. Но със сигурност скоро ще ви стане ясно колко пари трябва да дадете за всичко, което се изисква, така че няма смисъл да се притеснявате!

Да се справите с режима

Милото детенце заспива редовно в 10.00 вечерта, спи си сладко и става в 7.00 сутринта – като часовник. Обаче точно преди деня Х всичко ще се обърка и вие ще си легнете само няколко часа преди тръгването. Такъв е животът, уви.

Източник, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа