10 неща, които разбрах за жените от моята 2-годишна племенничка

Не ги докарвайте до сълзи за нищо на света – това е основното, съветва предан чичо ерген

18 Март 2019 г.
10 неща, които разбрах за жените от моята 2-годишна племенничка

Снимка: Shutterstock

Преминах 30-те, ерген съм и вече 20 години се опитвам да разбера жените, но невинаги ми се получава. Обаче само преди шест месеца имах възможността да надникна в едно женско съзнание и да разбера как работи. Помогна ми Лу-Лу, моята двегодишна племенница.

Знам, знам: аз съм възрастният, трябваше аз да я уча на всякакви полезни неща, а не обратното, но в този случай обучението беше взаимно. Научих я да намига, да подскача и да брои до 10. Последното, не съвсем сполучливо: „Едно, две, три, седем, девет, десет“. Това лично мен ме устройва напълно - винаги съм смятал, че значението на „четири“, „пет“, „шест“ и „осем“ е доста преувеличено.

В замяна, за два месеца узнах за жените повече, отколкото съм открил от личен опит за две десетилетия. Само не мислете, че смятам жените за двегодишни деца, заслужаващи съответното отношение. Обичам моята племенничка, уважавам я и за нея съм готов на всичко.

Всяка жена е различна, индивидуална, а аз обобщавам, но в душата на двегодишната Лу-Лу живее чиста, съкровена и непорочна същност, подсъзнателно изражение на женствеността. Ще изброя какво разбрах:

1. Игнорирайте жените

Ако вляза в стаята и дам път на Лу-Лу, покланяйки се като клоун, който се опитва да я заинтригува и забавлява, тя ще се престори, че изобщо не ме забелязва. Все едно не съществувам. Ако обаче просто мина покрай нея, гарантирам, че ще ме извика по име и ще иска да играе с мен.

2. Подкупвайте ги

Подаръците са много ефективни. Желателно е да са шумни или блестящи. В случая с Лу-Лу това означава, че са нужни пеещи плюшени зверове или шноли с блестящи частици по тях. Очевидно, за порасналите жени има алтернативи, например, автомобили и бижута.

3. Правете им комплименти

Винаги съм мислел, както се оказва напразно, че комплиментите приличат на бисери: оценяват се само, когато са рядкост. Когато ги раздаваш по много, ще бъдат безполезни. Но съвсем не било така. Лу-Лу се е отказала от пелените си и всички я хвалят и ѝ се радват, сякаш току-що е измислила как да спаси планетата от глад - и детето просто цъфти от радост. Същият метод работи и в отношенията с големите жени - имам предвид общата методология, а не примерния пример (уви, аз научих този урок с цената на някои жертви).

4. Слушайте ги

През целия си живот се опитвах да отгатна предварително какво искат жените. Но е можело и да не се напрягам. Ако внимавам, Лу-Лу ясно ще ми даде да разбера какво иска: да яде, да танцува, кукла, да скача, да тича, да пее, да чете, да играе. На мен остава само да ѝ осигуря необходимото. Колко по-лесно би ми било, ако слушах какво казват жените, и действах според техните думи…

5. Искайте прошка

Не е важно какво сте направили. Не е важно, ако даже не знаете какво сте направили. Може би съм обидил Лу-Лу, като съм сложил в количката не тази кукла, която трябва. Това, което на мен или вас ни се струва, че е съвсем дребен пропуск, за нея е нещо, сравнимо с геноцид. Най-добрият начин е да се предадете на нейната милост и да помолите за прошка. Но гласът ви трябва да е искрен. Не е необходимо да се покайвате наистина - достатъчно е и наужким, само да дадете вид, че го правите. Просто е като две и две, обаче много мъже игнорират този съвет.

6. Искат нещо - нека го направят

Няма значение за какво става дума. Колкото и глупаво да изглежда това, което иска да направи, не ѝ пречете – нека го направи. Ако Лу-Лу си науми нещо, не можеш да я разубедиш. Подкрепяйте жените в техните начинания, дори ги насърчавайте. След това се отпуснете и се надявайте, че те сами ще открият колко глупава е тази идея. Проблемът е, че може идеята да им се стори чудесна... Аз самият така, направо неусетно, бях въвлечен в куклено чаено парти и се наложи да изпия безброй чаши чай, така че не излязох от тоалетната до вечерта.

7. Не им казвайте какво да правят

Най-добрият начин да се уверите, че тя няма да направи това, което искате от нея, е да ѝ кажете да го направи. А най-мъдрият начин все пак да постигнете това, което искате да направи, е да ѝ създадете впечатлението, че инициативата идва от нея. Гордея се със себе си, защото убедих Лу-Лу, че гледането на финала за Световната купа по ръгби е много по-забавно, отколкото да играем в пясъчника.

8. Не им се оплаквайте от живота

Това е труден момент. Имам предвид, че жените не бива да бъдат обременявани с дребни проблеми. Когато се оплаквам на Лу-Лу от неуспешна среща или болки в гърба, тя остава напълно безразлична, но ако нещо наистина не е наред, тя го усеща инстинктивно, прегръща ме и просто невероятно повдига духа ми.

9. Не спорете

Това е просто безсмислено. Никога няма да спечелите спора, а ако спечелите, пак няма да доведе до нищо добро - това ще развали настроението ѝ за дълго време. Хич не ви трябва! И тук стигам до моята последна и най-важна препоръка:

10. Не ги довеждайте до сълзи

Няма по-депресираща картинка от тази да видите как огромните, невинни кафяви очи на Лу-Лу се изпълват със сълзи, устата ѝ се отваря, издухва слюнка и надава тъжен вой на сирена, която пронизва сърцето ми. Когато се разплаче, аз съм напълно беззащитен пред нея. И никакви средства, известни на науката, не могат да прекратят плача. Да ѝ дам храна? Да изобразя маймунска муцунка? Да ѝ купя пони? Да си извадя окото с клечка за зъби? Готов съм за всичко, само тя да спре да плаче... а тя плаче...

Тед Сефрен

Да поговорим

На леля

Новини

Честит рожден ден, чичо Джей Зи!

С татко

Племенницата на Алек Болдуин - най-сексапилната жена на света

Новини

Снимки на Риана с племенницата разбуниха мрежата

Още от Да поговорим

Майка, прегръща синовете си. Снимка: Getty

10 неща, които майките никога не признават на децата си

Брачен пръстен. Снимка: Getty

Годежният пръстен е обещание, не гарантира сватба

Притеснението за външността е често срещано в тази възраст.

Снимка: Shutterstock

Тийнейджъри: 6 съвета за възстановяване на самочувствието

Обичта на бащата е безусловна и обективна.

Снимка: Shutterstock

Колко важна е ролята на бащата за 5-годишното дете

Особено в топлото време е много полезно за малчуганите да ходят боси.

Снимка: Shutterstock

7 причини да оставите децата да ходят боси

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Кевин и Хейс Костнър. Снимка: Getty

Заедно

Кевин Костнър подкрепи дебюта на сина си в Кан

16-годишният Хейс с първа роля във филма на татко си „Хоризонти: Американска сага“

Брачен пръстен. Снимка: Getty

Да поговорим

Годежният пръстен е обещание, не гарантира сватба

Какво е „shut up ring“ и защо мъжете го правят

Разтворена книга, кафе и цъфнал люляк. Снимка: Getty

 

Притеснението за външността е често срещано в тази възраст.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Тийнейджъри: 6 съвета за възстановяване на самочувствието

Ето как да помогнете на порасналото дете да си върне усмивката

Татко проверява дали бебето спи. Снимка: Getty

 

Здраве

Бебето трябва да се научи да заспива само

Науката срещу едни от най-популярните митове (част 2)

Обичта на бащата е безусловна и обективна.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Колко важна е ролята на бащата за 5-годишното дете

То има нужда от закрила, от сигурност, от модел на поведение

Особено в топлото време е много полезно за малчуганите да ходят боси.

Снимка: Shutterstock

Здраве

7 причини да оставите децата да ходят боси

Не само е полезно за стъпалата, но прави малчуганите и по-умни