Какво да подарите на новата майка

След изписване от болницата

Снимка: Guliver / iStock

Появата на бебето е празник за родителите и близките. Всеки бърза с поздравления и подаръци. Иска неговият подарък да е запомнящ се, да влезе в употреба и, естествено, да е практичен.

Изборът

Ако отидете на свиждане в болницата, занесете нещо сладко – шоколад, плод, сок.
Това не е моментът да се правят други подаръци. В този период жената е твърде слаба. Занимава се основно с бебето и чака с нетърпение да се прибере у дома. Затова оставете подаръците за по-късен етап – след като се прибере вкъщи.

Ако ще я посрещате при изписване от родилото, занесете букет с цветя и балони. После се погрижете цветята да не останат в стаята, където ще е новороденото. Тази предпазливост не е излишна, заради риска от алергии, който повечето цветя носят.

За да не се дублират подаръците, е добре роднините да се разберат помежду си. Напоследък е актуален подход, дошъл от запада - младите правят списък с неща, които ще им трябват, и всеки роднина избира от него какво да подари.

Снимка: Guliver / iStock
Така се избягва подаряването на еднакви вещи, спестяват се неприятни ситуации подаръкът да се окаже ненужен и никога да не влезе в употреба – например кашон с памперси от марка, която родителите не искат да ползват.

Ето няколко предложения за подарък на майката.

Рамка за снимки. Повечето родители правят куп снимки, за да запечатат милите спомени от първите дни на бебето. След това добавят още кадри – как бебето суче, във ваничката, как плаче … и могат да направят изложба вкъщи. От полза ще е рамка, в която да подредят кадрите.
Друг вариант е – фотоалбум. Напишете нещо за спомен на първата страница. Така семейството винаги ще си припомня, че този албум е от вас.

Комплект за отпечатък. Повечето комплекти, които се продават у нас, включват рамка за снимки и отпечатъци от крачето и ръчичката на бебето.

Снимка: Guliver / iStock
След като мекият материал престои, той запазва следата.
Остава да се сложи надпис, и споменът е готов да бъде закачен на стената.

Бейбифон. Аудио или видеосистема за наблюдение на бебето, което е в съседната стая. Това ще помогне на майката спокойно да се занимава с домашните си задължения или да почива, без да се тревожи, че е изпуснала от поглед бебето.

Теглилка. Полезен подарък за всяко младо семейство. Особено, ако бебето се кърми. Така майката ще може да проверява преди и след хранене, дали то суче добре.
Проверката е особено важна за недоносените бебета, чието тегло трябва да се следи всеки ден.

Маса за повиване. Смяната на памперсите и хигиенните грижи може да се правят и на кревата, но в първите месеци за майката това е трудно и ще натоварва прекомерно много гърба ѝ.
Специалната маса е с подходяща височина, на нея може да се прави и масаж. Някои модели имат приспособление, в което влиза коритото – така бебето може да се къпе, без нужда човек да стои наваден или клекнал, съветва yaposlerodov.ru.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа