На ваканция сама преди раждането

Австралийска блогърка разказва за предимствата

Снимка: Guliver / iStock

"Връщайки се от това пътешествие, бях заредена с енергия, амбицирана и възторжена, повече от всякога“, пише бъдеща майка на близнаци.
Пресила Жеа, австралийска блогърка, взема решение да направи самостоятелно пътешествие по бреговете на Мароко, бременна в 21-ата седмица. От пътешествието си тя се връща с опит, който решава да разкаже, а Huff Post споделя поста ѝ.

Да ядеш, когато искаш, да спиш, когато решиш

С други думи: да се възползваш изцяло от своето време, да следваш желанията си и да не обясняваш защо си направил този избор. И да можеш да заспиш „в три часа след обяд, докато гледаш филм за Хари Потър“.

Да свикнеш и приемеш промените, които ще се случат с живота в бъдеще.
Животът ви е на път изцяло да се промени и вие, най-вероятно още не сте имала време спокойно да помислите, да осъзнаете дълбочината и обема на промените, които ви очакват. И това е моментът да си дадето време и да помислите. Спокойно.

Да планирате

Като отделиш време за себе си, можеш да избистриш желанията си, да ги класираш и запишеш. Нещо като пътен дневник. „На трития ден от моето пътешествие, почувствах естествено желание и подтик да подредя мислите си“, пише бъдещата майка.

„Зададох си трудни въпроси: Каква подкрепа ще имам, когато родя бебетата си? Каква ще е финансовата рамка и бюджета ми? А след 10 години? Какво ще мога да дам на моите деца? Кои са важните неща, които искам да получат в живота си?“

Да подготвя гнездото за бъдещите деца

Въпреки, че това се случва обикновено по-късно в хода на бременността, в края на своята почивка Персила Жеа си дава сметка, че като цяло покупките, които е направила по време на пътешествието, са предназначени за бъдещите ѝ бебета. И едва тогава осъзнава, че е преминала през важен етап: че вече мисли за децата, преди да помисли за себе си.

Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа