Силната жена изисква 13 неща във връзката си

Никой от нас не е съвършен и това е напълно нормално

11 Септември 2023 г.
Силната жена изисква 13 неща във връзката си

Жените всъщност не искат твърде много неща.

Снимка: Shutterstock

Ако наистина искате да сте щастливи, бъдете взискателни към хората, които допускате в живота си или с които планирате да установите отношения. Тук не става дума за капризи или прекомерна придирчивост. Говорим за основните и ключови условия на една здрава и хармонична връзка.

Въпреки че някои може да подхвърлят, че сте поставили твърде високи стандарти, не е така. Няма нищо лошо в това да изисквате уважението и отношението, които заслужавате. Точно обратното. Когато постъпвате по този начин, вие се застраховате срещу злоупотреба и други форми на нездравословни взаимоотношения. По-добре да ви смятат за твърде придирчиви в очите на някой друг, отколкото да ви се наложи да лекувате разбито сърце с години.

Животът ни не е красив филм за любовта, в който всички са щастливи. Ще трябва да отстъпите от нещо на партньора и да направите разумни компромиси. В противен случай рискувате да прекарате целия си живот в търсене на идеалния партньор. Никой от нас не е съвършен и това е нормално. Но има неща, които не просто трябва да очаквате от любимия си човек, а буквално да "изисквате". Ако той или тя откаже - може би трябва сериозно да се замислите за връзката и дали тя трябва да продължи.

Вие определяте границите, а не приемате онези, наложени от някого. И следователно само вие решавате дали да позволите на някого да ги наруши, или не. Вашето щастие е във вашите ръце, така че действайте.

И така, какво трябва да изисква една силна жена от една връзка? Следните 13 неща. Много ли е или малко? Тук всеки решава сам за себе си. Важното е да запомните, че от това зависи вашето щастие.

1. Търпение

Без търпение не е възможна нито една връзка - нито романтична, нито професионална, нито приятелска. Затова то е ключово и фундаментално. В противен случай всички ще избухнем по най-незначителния повод и животът ни ще се преизпълни с конфликти, обвинения и спорове.

Понякога е необходимо да замълчим, да се въздържим, да не се втурваме в битка - разбира се в случаите, когато не става дума за някакви важни неща или за вашите ценности.

2. Зачитане на границите

Всеки човек сам определя границите си, и то не само с партньора си. В края на краищата прекарвате доста време с любимия човек - важно тези граници да са ясни и точни.

Не чакайте мъжът сам да се досети, че нещо е неприятно или неприемливо за вас. Първо, той не може да чете мисли, и второ, не е трудно да му кажете за това. Ако и след това продължава редовно да нарушава границите ви или откровено да ги игнорира, трябва сериозно да се замислите дали да градите връзка. Както можете да се досетите, това само ще се влоши.

3. Смях

Някои ще се усмихнат, след като прочетат това, но смехът наистина е необходима част от любовта и взаимоотношенията. Ако не можете дори да се смеете заедно, как ще преминете през живота заедно?

Е, ако партньорът ви е напълно лишен от чувство за хумор, ситуацията е изключително сериозна. Бягайте от него и то незабавно! Имате много да видите и много да преживеете заедно. Ще има щастливи моменти, но ще има и трудни. И ако партньорът ви може само да пуфти и да се муси, можете да се сбогувате.

4. Растеж

Всички ние растем и се променяме. Това израстване се случва всеки ден и през целия ни живот. И ако партньорът ви не е готов за промяна и смята да се задоволи с по-малко, едва ли ще имате здрава връзка. В края на краищата не искате да прекарате живота си в „клетка“, нали?

Взаимоотношенията трябва да ни мотивират да станем най-добрата версия на самите себе си, в противен случай те се превръщат в задушаващи и неприемливи. Рано или късно така или иначе ще си тръгнете.

5. Сигурност

Ако не се чувствате в безопасност около партньора си, това се дължи на едно нещо: той не е вашият партньор. Най-важният човек в живота ви трябва да бъде онзи, на когото винаги можете да се опрете и да разчитате. С него трябва да ви е спокойно и уютно. Ако през цялото време се чувствате неспокойни и притеснени, нещо не е наред. Винаги се питайте: „Чувствам ли се в безопасност с моя любим човек?“

6. Общуване

Човек е създаден да живее в общество и да общува. В противен случай той просто не би оцелял в хода на еволюцията. Ако партньорът ви е затворен и не е в настроение да общува, това означава, че той не желае или не е готов да установи истинска връзка с друг.

Трябва да се уверите, че допускате в живота си човек, с когото винаги можете да седнете и да поговорите за всичко на света. Защото в крайна сметка можете да си мълчите и самички. Целта на всяка връзка е общуването, усещането, че сте изслушани и чути.

7. Разбиране

Никой от нас не е съвършен. Всички ние допускаме грешки, объркваме се и се губим. Това е нормално. Ето защо разбирането е толкова важно и необходимо. Партньорът ви трябва да разбере, че вие сте абсолютно същият човек като всички останали. Което означава - не бива да изисквате или да очаквате безупречност.

Понякога ще постъпвате неправилно, между другото, точно като него. Важно е да се разбирате взаимно, да се чувствате.

Продължението четете в Обекти.бг

Още от Да поговорим

Снимка: Shutterstock

4 ключови въпроса, преди да дойде бебето

Ламин Ямал. Снимка: Instagram

 

Ламин Ямал: младата футболна звезда на Евро 2024

Бъдете особено внимателни какво точно казвате на децата.

Снимка: Shutterstock

7 правилни изречения, когато общувате с децата

Баща и син играят. Снимка: Shutterstock

9 стъпки към родителския авторитет

Пазете внимателно плановете си и ги крийте от чужди уши.

Снимка: Shutterstock

Щастието обича тишината: 5 неща, които трябва да пазите в тайна

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

4 ключови въпроса, преди да дойде бебето

Отговорите ще ви ориентират готови ли сте да станете майка

Ламин Ямал. Снимка: Instagram

 

Да поговорим

Ламин Ямал: младата футболна звезда на Евро 2024

Лионел Меси го орисва като бебе и още любопитни факти

Жена пие коктейл на плажа. Снимка: Shutterstock

Здраве

5 съвета как да не качваме килограми в жегите

Вместо газирани напитка, бира и коктейли, пийте зелен чай

 

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

 

Баща и син играят. Снимка: Shutterstock

Да поговорим

9 стъпки към родителския авторитет

Изградете трите стълба: уважение, емоционална близост и доверие

Самостоятелната игра също носи ползи.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

6 ползи детето да играе само

Ето защо е важно да насърчавате и самостоятелните занимания на малчугана

Бебе със сиво-сини очи. Снимка: Shutterstock

 

 

Здраве

Кога се променя цветът на очите на детето

Нюансът на ириса не винаги може да бъде предсказан, като погледнетe очите на родителите