10 безсмислени неща, които всички бременни правят преди раждането

Всичко това може да ви изглежда смешно или излишно след появата на бебето, но в този момент, когато го очаквате, е супер важно

30 октомври 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Багажът за родилния дом е спретнат и чака до входната врата, бебешката количка е купена, легълцето – украсено и всички са в очакване на заветния момент, в който детето ще се появи на бял свят. Колкото повече наближава той, толкова по-странни, ненужни и дори вредни действия извършват бременните жени:

1. Четат отзиви за болницата

И лекарят е отдавна познат, и акушерката е симпатична, и всичко в родилния дом е ясно, но на жените все пак им се иска да научат още нещичко за мястото, в което ще родят и питат по форуми, и търсят отзиви и коментари за болницата. Обаче изведнъж се натъкват на нещо ново и ужасно! Няма що, това въобще не е идеалното четиво, което да ги настрои положително…

2. Обсъждат раждането с приятелки

„Беше ад! Акушерката беше груба, а лекарят изобщо не се появи! Толкова часа се мъчих…“ На страшните спомени и истории обичат да се наслаждават не само тези, които са ги преживели, но явно и онези, на които всичко това им се случва за първи път. Обаче нали приятелите искат най-доброто за вас – дори това, да ви подготвят за кошмар без нужда.

3. Настройват се за рев и безсънни нощи

Ще се намерят близки, които с „най-добри намерения“ непременно ще уведомят бъдещата майка, че не са спали 3 години, когато на бебето са му пониквали зъбчета, заради коликите преди това, а после, защото е имало истерични пристъпи – това ви чака! Но ето, че се получава парадокс: уж всичко с познатите е било ужасно дотам, че с мъжа си не са правили секс, обаче след толкова страдания те също са бременни – за втори, за трети път…

4. Слушат чужди съвети

„Помоли да ти разширят стола, така че главата ти да е обърната на изток! Когато контракциите започнат, трябва да пееш! Подобни и прочие добри съвети са като поток към бременната. Но никой не казва дали наистина помагат.

5. Опитват се да предизвикат раждането

Сигурно и вие сте чували за начини за предизвикване на раждането, които често пъти са не просто странни, ами и нямат нищо общо с медицината. Да пиете шампанско, рициново масло или и двете, да изкачите стълбите на 15-етажен блок… Подобни „съвети“, с които се „развличат“ бременните в 41-ата седмица, не престават да шокират гинеколозите. А раждането почти винаги започва нощем, малко преди планираното постъпване в болницата.

6. Прекаляват с храната

През цялата бременност не си позволяват прекалено мазни, сладки и екзотични храни с подправки, обаче изведнъж решават, че вече няма смисъл да внимават с хапването, а напротив – трябва да наваксат, защото раждането наближава, пък и нали ще кърмят. Резултатът от отрупаната трапеза в 9-я месец няма как да е друг, освен киселини, запек и тахикардия.

7. Отдават се на генерално почистване на жилището

Да се надишат с химикали, докато се опитват да изтребят всички възможни микроби, виреещи в банята, да изтъркат и измият щорите, прозорците, да изперат пердетата – неща, които се правят само няколко пъти годишно и могат да изчакат и по-спокойни времена, са във фокуса на бъдещата майка. Откъде тази енергия? Но жертвата, мислят си те, е оправдана, защото новороденото ще влезе в идеално чист дом. Нелепо е да се хвърляте в къщна работа, дами, живейте го тоя живот по-спокойно, доколкото може!

8. Обзема ти летаргия

Това е обратния вариант на чистенето, също толкова погрешен. Бременната се чувства изчерпана от умора, подпухнала, всичко ѝ тежи, ходи през 10 минути до тоалетната – за какво ѝ е чист въздух? Къде къде по-приятно е да лежи на дивана, трупайки излишни килограми.

9. Изхвърлят важни неща, които са им необходими

Всички статии за кърменето и засукването, натрупани през бременността, но недочетени, всичката информация за педиатри, до която не са успели да стигнат, стои някъде натрупана, но в този последен момент всичко това се струва ненужно на бременните и се прощават с ценната сбирка с идеята, че най-важното ще им бъде обяснено в болницата, а останалото ще научат с времето.

10. Трупат ненужни неща „за всеки случай“

Още един обрат, в който няма логика: бременната решава внезапно, че се нуждае не от 2 чифта следродилни гащи, а от 10, и че този крем за мазане на гърдите за кърмачки не е достатъчен и трябва да се накупят още няколко вида. И без силиконови подплънки – накъде? В крайна сметка мъжът ѝ връща цял пълен куфар с аксесоари за млади майки от болницата с думите: „Не разрешават, скъпа!“

По материали от Destrana

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.