10 стратегии за реанимация на чувствата към съпруга

Дава ги експерт по семейни отношения

13 април 2019 г.

Илюстрация: Shutterstock

Старата любов ръжда не хваща, но понякога боледува и има нужда от силата ни, за да заздравее и да си върнем предишната страст. След като установява 8 причини за това чувствата в двойката да изтлеят, Юлия Ланске, експерт по семейни отношения и любовен коуч предлага 10 стратегии за реанимация на любовта към съпруга.

Сърдечен разговор

Повечето двойки се сблъскват с големи проблеми с комуникацията и това помрачава отношенията като цяло. Говорете си от време на време двамата напълно откровено и от сърце, споделете какво си мислите, не го претоварвайте със "спам" и слушайте какво мисли и чувства - винаги има нещо ново, което можете да научите за партньора си. Когато проявявате интерес към него, и той ще се почувства по-добре, и вие.

Представете си, че той не е ваш партньор

За да постигнете това, не е нужно да прекъсвате отношенията си. Просто трябва да погледнете с други очи на мъжа си, все едно е съпруг на друга жена. Все едно отива при друга, целува децата им по нослетата, вечеря с тях, празнуват заедно, разхождат се, а когато се съмва, той е в чуждо легло. Ако тези мисли ви объркват, тревожат и натъжават, просто не допускайте това да се случи в действителност.

Машина на времето

Разгледайте старите снимки, сватбеното видео, превъртете спомените си до дните, в които сте се запознали и влюбили – те могат да пробудят заспали чувства. Спомнете си (или по-добре си запишете) какви качества са ви привлекли към него и помислете дали са изчезнали или сте се променили. Ако успеете да споделите с мъжа си тези спомени, смешни случки, или пък тъжни, съпреживяването ще бъде градивен момент в отношенията ви.

Нов мъж в предишния съпруг

Можете ли да го откриете, да видите в него нови симпатични страни и черти на характера, да отчетете неговите достойнства – това помага да споделяте неговите интереси, да научите повече за неговите желания и планове. Защото понякога става така, че живеем заедно, но в същото време не знаем нещо за нещата, които са важни за партньора ни.

Поиграйте на непознати

Това е интересно: да инсценирате първа среща, все едно сте непознати. Започнете да си говорите така, сякаш не знаете нищо един за друг. Бъдете любовница, не просто жената до него. Много важно е в тази игра да изглеждате непозната – облечете различни дрехи, провокирайте го с грим, нов парфюм, въобще, преображението трябва да бъде внушително.

Променете се и се развивайте

Новата роля, в която да влезете, е ценна за самите вас. Променете не само образа си, но и кръга от неща, които ви вълнуват, приятелите, проектите, изненадвайте мъжа си и себе си – всеки има нужда интересът му да бъде подклаждан и динамиката със сигурност ще доведе до нови отношения и ще мотивира и другия за промяна.

Бъдете жизнени и мили

Жената е източник на вдъхновение и сили за мъжете, а нейната добросърдечност, загриженост и мило отношение правят чудеса. Кой би искал да се откаже от топлина и прегръдки?! Дайте на мъжа спокойствие, убедете го, че вие сте жената, която винаги ще го разбира и ще може да се отпусне пред нея.

Стремете се да разнообразявате живота си

Опитайте се да прескочите рутината, да променяте ситуации, да планирате нови неща, вкарайте повече романтично настроение в този живот, експериментирайте в секса, в общуването, в поведението, стига с този "зимен сън"! Каквито и ангажименти да имате, разредете графика си, за да намерят място влюбените ви вечери под звездите и кратките бягства от дома и всекидневието. Такива неща, колкото и блудкаво да звучат, освежават и двамата.

Повече допир

Неслучайно казват, че най-древният език е езикът на тялото, защото достига до съзнанието на инстинктивно ниво. Затова помагат танците, докосванията, масажите, ходенето заедно на басейн, на сауна - не се отказвате от нито една възможност да докоснете мъжа си.

Разбирайте вашия мъж

Може би на него също му е трудно, може би той също е уморен от живота и иска романтика, страст, експлозия, фойерверки. Но се преструва, че всичко е нормално, за да не ви разстрои. Защо да не направите първата стъпка? Може би ще бъде последвана от втори меден месец.

Снимка: Guliver / iStock

Лесно е да се каже, трудно е да се направи? Така изглежда, но, когато пускаш отношенията на автопилот и свикваш да не правиш нищо, самата идея за промяна изглежда абсурдна. Само че няма невъзможни неща и всички изброени начини дотук имат смисъл само, ако държите на този човек и не искате да го загубите. Именно такива чувства се нуждаят от искрата, която да възпламени любовта наново.

Юлия Ланске 

Коментари
Последни видеа