4 стъпки към отпускарското настроение у дома

Защото е важно, особено, ако отпускът ви е свършил

15 август 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Времето е все така прекрасно, но нямате повече отпуска, а спомените от красивата ваканция отлитат и така да не ви се връщаше от морския бряг в прашния град, че направо ви се плачеше. Но няма място за сълзи! Направете място в дома си за ваканционното настроение, обаче не говорим за това да наредите няколко мидички покрай прозореца на спалнята. Това е елементарно, а на вас ви е нужно апартаментът ви да излъчва почивка!

Цялостно освежаване на интериора

По посока на мечтите – ако любимото ви място за отмора е, да речем, морето, обзаведете се с поне една-две плетени мебели за дневната, хамак за терасата, декорирайте стаите с естествена растителност, с най-хубавите ви снимки от плажа, на красиви морски пейзажи и мястото, на което седите най-често – пред компютъра, в кухнята… Направете си албум от различните пътешествия, или пък карта с кадри от места, на които копнеете да отидете.

Всяко кътче на дома е идеално, за въплътите фантазията си. Рисувайте вълни с пастели, направете апликация с морски камъчета с дупка, само не предозирайте с тематиката.

Не прекалявайте и с тъмните цветове, за да не потискате психиката. Сменете старите щори с по-светли, купете покривало за дивана в слънчеви или пясъчни цветове, наредете фриз от керамични плочки с примерно гръцки орнаменти…

Снимка: Guliver / iStock

Не забравяйте за уханията

Един от добрите начини да се озовете в тропиците, макар и мислено, е чрез ароматни композиции. С тях можете да се отправите и в горски алеи, и по планински пътеки, ако имате арома лампа и етерични масла с дъх на лимонова трева, лавандула, тропически плодове – няма универсален аромат, така че действайте според момента.

Ъпгрейдвайте спалнята

Нищо не пречи да придадете атмосфера като в луксозен хотел в спалнята си – само опитайте с нови завивки и чаршафи в светли и най-добре – бели нюанси, и си поиграйте с формата на завивките, когато оправяте леглото.

Устройте си домашен СПА ден

Навярно няма жена, която би се отказала от екзотичен масаж, но ако нямате записан час, или по някаква причина не искате да излизате от къщи, купете си скраб със свеж аромат, маска за тяло от глина и всичко, каквото се продава в спа магазините и релаксирайте във ваната.

Коментари
Последни видеа