7 вещи, които издават възрастта

Изобщо не подозирате, че те са способни на това

11 юни 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Бръчките около очите и посребрената коса не са единствените изражения на възрастта и може би не си даваме сметка, но нещата, които носим със себе си, издават нашите години.

Какво имате в чантата си и дали то не е белег, че вече не сте съвсем млади и безгрижни, а улегнали хора с богат опит?

- Електронната книга – тя е наистина модерна и удобна, но говори за уважаваната възраст на своя собственик. Младите хора обичат да четат книги от телефоните си, или от време на време прочитат по някое ново книжно издание, докато по-възрастните обичат винаги да имат под ръка мини библиотека, от която да избират за четене.

- Визитните картички също могат да разкажат за възрастта на собственика си. Защото сега популярността на визитките е доста намаляла – те полека-лека отиват в миналото и притежателите на пълен визитник са обикновено хора с доста голям професионален опит.

- Калъф за телефон с капак – Той е може би „най-възрастният“ аксесоар и въпреки, че казват колко е удобен, защото можете да пъхнете в него и кредитни карти, и пари, имайте предвид, че подобен калъф носят предимно хора на средна възраст. Младите предпочитат обикновени силиконови калъфи за своите смартфони.

Снимка: Guliver / iStock

- Мини-комплект за първа помощ, внимателно сгънат и прибран в дамската чанта, несъмнено е белег за богат житейски опит. Младите хора просто влизат в аптеката, когато се налага, купуват лекарствата, предписани в момента, и ги държат в хартиен плик в жабката на колата.

- Възрастта може да проличи и при избора на аксесоари. Например, дамите от по-старото поколение обичат златни синджирчета, бижута с големи камъни, масивни брошки, златни пръстени.

- Що се отнася до дрехите, към тях спадат спретнатите жилетчици, шаловете, наметнати през раменете, кожените ръкавици и кожените шапки.

- Големи портфейли (винаги с снимка в някоя от преградите) също са атрибут, типичен за хората на средна възраст. Младежите се справят доста добре с една пластмасова карта и с няколко банкноти в джоба. За тях портмонето е по-скоро моден аксесоар.

Въпреки това, не може да не отбележим, че модерните хора понякога заемат идеи от по-старото поколение. Така само допреди година-две единствено възрастните хора носеха очила на верижка, но сега този аксесоар се превръща в топ тенденция сред младите, пише rambler.

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа