8 съставки на алгоритъма на щастието

Ето кои са те и как да ги използваме, за да постигнем успех

01 март 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Да бъдеш щастлив и да се чувстваш продуктивен означава самореализация.

Това е състояние на голямо духовно и физическо удовлетворение, което не зависи от това, което вашата компания прави за вас, не зависи от вашия партньор, нито от вашите родители, а зависи изцяло от вас, вашите мисли, навици и решения. 

Според автора на алгоритъма за щастие Мо Гавдат, щастието е като да ходиш на фитнес. Трябва да тренирате ежедневно, не е препоръчително да го оставяте настрана за дълго време и колкото повече го упражнявате, толкова по-добре.

Ключът към това да бъдете щастливи, да имате енергия и продуктивен живот е да си създадете система с ритуали/навици. Систематично добавяйте повече време за възстановяване на енергия в ежедневието си, които ви позволяват да се чувствате щастливи и да пренареждате приоритетите си.

Ритуалите са отличен начин да направите положителни промени в живота си, да създадем формулата, за да се чувстваме по-добре и да постигнете целите си. Тайната е в това да направите тези ритуали част от вашето ежедневие. Ето 8 универсални навика на щастливи, продуктивни и енергични хора. 

1. Имат ясна сутрешна рутина, която не подлежи на договаряне

Това е набор от дейности, които създавате за себе си, преди да започнете деня си. Дейности, които по някакъв начин установяват позитивно мислене. 

Хидратирайте тялото си, медитирайте, спортувайте, яжте здравословна закуска, четете книга, говорете с децата си, пийте чай с партньора си. Всичко това преди да влезете в социалните мрежи, да проведете телефонен разговор или да отворите компютъра си за работа. 

2. Имат ясна ежедневна цел

Определете как искате да се чувствате днес. Определете как искате да служите на света днес, как бихте могли да окажете по-голямо въздействие върху хората, с които ще имате контакт днес.

Разберете как можете да се придвижите с една крачка напред до целите си. Определете качеството и честотата на мислите, които искате да поддържате през деня. 

Тази проста практика ви позволява да бъдете по-внимателни през деня, да контролирате действията си и да постигате целите си. 

3. Извършват физическа активност

Независимо дали го включвате в сутрешната си рутина или по друго време на деня, правете физическа активност поне три пъти седмично
Науката доказва, че упражненията оптимизират мозъка ви, настроението ви и способността ви да се концентрирате, което оптимизира работата ви.
78% от хората, които се смятат за изключително щастливи, правят физическа активност поне три пъти седмично.

От Харвард твърдят, че аеробните упражнения са от ключово значение за главата ви, точно както за сърцето ви. Те противодействат на депресията и стреса и намалява тревожността.

Продължението четете в Мениджър Нюз 

Коментари
Последни видеа