Без пуканки, газирана вода и шоколад за „Бон-Бон“ в „Капките“

Синхронизация с тембъра на Тити Папазов и голата глава на Данчо Караджов са сред предизвикателствата за талантите

18 март 2023 г.

Снимка: архив на предаването

Вокална хигиена като световни звезди спазват малките таланти от „Бон-Бон Мюзик“, които сфомираха пет от осемте дуета в „Като две капки вода за всяко дете“ по NOVA.

В благотворителния мини сезон малките певци, на възраст от 8 до 12 години, са изключили пуканките, газираното и шоколада от менюто си.

„Последното се оказа драматично, защото те обожават сладко, особено желирани бонбони, и непрекъснато ги търсеха. Но са противопоказни за лигавицата. Беше изключително важно да пият много вода по време на репетициите, които често продължаваха по 8 часа с прекъсваия за грим и проби на костюми“, споделят от екипа на „Бон-Бон“.

Възпитаниците на Рози Караславова спечелиха симпатиите на публиката в дуети с Вики Терзийска (Алина Денчева), Краси Радков (Георги Марков), Калин Врачански (Алекс Марков), Тити Папазов (Васил Кънев) и Маги Джанаварова (Богомила Янева).

Снимка: Бон-Бон Мюзик

Във втората вечер на формата, събрал половин милион лева в подкрепа на каузи на UNICEF, много лошо пада дуетната половинка на Краси Радков – Георги Марков.
Момченцето вече е готово да влезе в образа на Тото Котуньо и е нарамило китара за изпълнението на La Chate Mi Cantare. Рачков и Геро ги обявяват. Следва рекламна пауза, в която Гого вече слиза от асансьора. Зрителите не виждат как детето пада по стълбите заедно с акустичната си китара. Подтиска сълзите и болката в името на професионализма.

„Когато журито го пита „Боли ли много?“, той отговори „Какво значение има, нали всичко мина!“.разказват от екипа на „Бон-Бон“.

„Гого е голям артист, той успя да заблуди и нас, излизайки с такова самообладание на сцената. Но родителите му ни пратиха клипче, от което се вижда колко зловещо е падането. Имаше огромна синина на крака, но нищо счупено, слава Богу.“

Снимка: Бон-Бон Мюзик

Гого, както го наричат приятелите, си тръгва със синина на крачето от шоуто, но и с безценния опит да пее в национален ефир в три поредни вечери на три различни езика.
С Краси Радков изпълняват Bomba на King Africa на португалски, играят си с италианския за Тото Котуньо, а на финала правят Love Me Tender на Елвис Пресли.
За вокалните педагози на „Бон-Бон“ се оказва предизвикателство да отработят ритмиката и произношението на Bomba, за да помогнат на Гого да се представи максимално добре.

Особено близки в „Като две капки вода за всяко дете“ си стават Тити Папазов и Васил Кънчев, както и тандема Маги Джанаварова и Богомила Янева.

Снимки: Бон-Бон Мюзик

„Тити знае, че Васко е спортист и живо се интересува от развитието му. Васко тренира таекуондо и карате.“, споделят от „Бон-Бон“.

За Васко е било сложно да затрепти на една вокална честота с Тити, чиито талант е по-голям в спорта, отколкото в музиката.
„Тити повличаше детето в различни посоки на песента и се наложи да се справяме с това в движение. Пробвахме дори на Васко някой да му пее фалшиво в ухото, за да се адаптира към маниера на Тити.“, споделят вокалните педагози Яна Балевска и Елизабет Нешева.
За да предотвратят конфузни ситуации и да предадат максимума на сцената в даден образ, петте звезди изпълняват песните си пред децата от „Бон-Бон“.

Васко е и сред децата, подложени на най-тежък грим в „Капките“. Особено предизвикателство е трансформацията му във фронтмена на „Сигнал“, който освен брада има и гола глава. Това значи използване на силиконов скалп, чието слагане е изключително бавно, а отстраняването му – меко казано болезнено.

Снимка: Бон-Бон Мюзик

Богомила Янева е сред малките герои на шоуто, защото в дует с Маги Джанаварова изнесоха най-тежките вокално песни. Скочиха в образите на Тина Търнър, Уитни Хюстън и Дженифър Хъдсън. „При Боги всеки образ беше чернокож и това се оказа тежко откъм грим. Маги ѝ помагаше изключително много вокално и двете се сближиха много.“, споделят от „Бон-Бон“.

Джанаварова, която разкри бременността си от сцената на „Като две капки вода за всяко дете“, описва работата с Боги като „благословия“ и е впечатлена, че детето отваря книжка и чете, за да бори стреса преди излизане на сцена.

Снимка: Бон-Бон Мюзик

„Всяка от звездите се привърза трайно към своя малък двойник. Бяха много мили с децата и им помагаха всячески. Тити знае, че Васко е спортист, и живо се интересува как се развива в бойните изкуства. Маги Джанаварова беше намерила време да намери за Боги един специален подарък – книга от поредицата за Хари Потър, която липсваше в колекцията ѝ.“

 

Коментари
Последни видеа