Eва Мендес: Моето семейство е моето богатство

С разказ за любовта към Куба, дъщерите си и как остави актьорството, за да стане дизайнер

12 февруари 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Кубинка и американка, актриса и дизайнер, нежна майка и жена-вамп – нейният живот е изтъкан от неочаквани обрати и еклектика. За тях разказва Ева Мендес пред HELLO!

„Куба е в кръвта ми“, признава с присъщия латиноамерикански плам Ева Мендес. Тя е родена в Маями, но е възпитана от строги кубински родители, които винаги са се придържали до консервативните традиции на страната си. Своите дъщери – 5-годишната Есмералда и 3- годишната Амада Ева възпитава в същия дух – в любов към корените и емоционалността на кубинците.

Блясъкът в живота на Ева Мендес е в изобилие - първо - кариерата ѝ като актриса, после, собствената ѝ модна линия, и съвсем не на последно място - партньорът ѝ Раян Гослинг.
Но простичките неща я правят най-щастлива - като това да си бъде вкъщи с Гослинг и  с двете им момиченца.
"Това, което хората не знаят за мен е, че обожавам да си стоя вкъщи. Вместо да ходя по червения килим, предпочитам да съм с децата", призна преди време тя пред списание  People. 

По кубинска маниер, след като роди децата, Ева престана да се снима за киното, а Раян продължи нагоре по професионалната стълба.
След това тя създаде своя модна линия в сътрудничество с бранда New York & Company. И новото амплоа много ѝ допадна.
Колекциите ѝ излизат една след друга и наскоро се появи нова.

Снимка: Guliver / Getty

Не е трудно да се досетите, че творенията ѝ съчетават кубинска страст и американска любов към комфорта.
Основното им  послание е, че  дрехата трябва да бъде достъпна за всяка жена, затова цените са умерени. А другото достойнство е, че моделите са в размер от XS до 3XXL.

На въпроса защо е решила да стане дизайнер, Ева казва:

„Помня, че в детството си обичах да гледам как мама и големите ми сестри Беки и Джанет се гласят и без никакво усилие успяват да изглеждат много стилни. Вероятно така се е зародила и моята любов към модата. Когато станах на 12, майка започна да ме пуска с приятелки в търговския център – той се намираше в парка на нашия квартал. Аз съм родена в Маями, но отраснах в Лос Анджелис. Редът в къщи беше много строг – както във всички кубински семейства. Не ни глезеха и не живеехме богато. Рядко ми даваха пари за нови дрехи. Оставаше само да се любувам на витрините. От тези години обичам магазините и съм горда, че моите колекции са на витрините на много магазини. Защото в наше време виртуалният шопинг изтласква търговските центрове.“

Снимка: Guliver / Getty

А на въпроса как като майка на 2 малки деца успява да съчетае семейство и бизнес, тя признава: Моето семейство е моето богатство.

„Моделиерството за мен беше истинско предизвикателство. Щастлива съм, че се хвърлих в този експеримент. Когато съм уморена и без сили, се питам: а как мама се справяше и успяваше с всичко. Сама, с 4 дъщери... В началото е живяла в Куба, сама е вадила вода от кладенеца и е носила тежките ведра до дама, татко е бил по това време на работа. След това са се преместили в Маями. Брат ми Хуан е бил само на 5 години, а сестра ми Джанет – на 3. Знаете, децата на тази възраст са упорити и твърде активни. А мама някак си се е справяла. След това сме се родили аз и сестра ми Беки, а родителите ни са се развели.
И всеки ден, когато започна да изпитвам вина пред дъщерите си, че не мога през цялото време да бъда с тях, си спомням мама. На нея всичко ѝ се получаваше, ще се получи и при мен. Още повече, че мама и моите сестри, и майката на Раян и неговата сестра са особено щастливи, когато се грижат за Аманда и Есмералда. Имаме голям отбор, а дъщерите ни обожават своите лели.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа