Излекувай раждането, пренареди личната си матрица

Как да се подготвим за мечтаното раждане, разказва Яна Мицева

14 февруари 2020 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Мъжете обичат да разказват ужаси за казармата. Жените – за раждането си. Може да чуете какви ли не истории от родилното отделение на границата на научната фантастика и филм на ужасите. Вероятно защото в нашата културна традиция раждането е натоварено с негативен и травмиращ опит.

Затова идеята да „излекуваме“ представите си или опита за този момент от живота, много ми допадна.
Срещам се с Яна Мицева, специалист по енергийна психология, за да говорим за възможностите за „пренареждане на матрицата“ и за подготовка за мечтаното раждане – по естествен път, без сковаващ страх, без болка, без ... само с положителните емоции от срещата с дългоочаквания нов живот.

Снимка: личен архив
 Яна Мицева e майка на три деца, ТЕС практик на майсторско ниво, специалист по Пренареждане на Матрицата, Пренареждане на Матрицата на раждането и Тета Хийлинг. Фокусът ѝ на работа са семейства планиращи бременност, бременни, родители на малки деца, майки, които искат да бъдат нещо повече от само майки на децата си. 

Яна, как самата ти започна да работиш и как откри възможностите на енергийната психология?

Стигнах до този метод водена от лична нужда – бях в много тежка следродилна депресия и имах тежки преживявания след раждане на първото ми дете. Открих така наречената техника за емоционална свобода ТЕС като тест за самопомощ, но постепенно видях колко прекрасни възможности има. И е много по-добре, когато я правиш с някой друг, който да ти помогне и да те насочва. Тогава може да отидеш там, където искаш. Защото ние работим с подсъзнателни блокажи. Няма значение дали става дума за предстоящо раждане, за минало раждане, за травмиращи преживявания по време на майчинството – винаги се работи с подсъзнанието. Но, за да стигнем до него, трябва да имаме доверие на човека, който ни води по този път.

Моля те, обясни как на практика се случва това?

Техниката работи на принципа на квантовата теория. Принципът е, че всичко около нас е енергия и ние сме свързани в един енергиен балон. Всеки от нас има собствено енергийно поле, което е свързано с енергийните полета на останалите хора. И имаме достъп до много информация. Вече има достатъчно научни доказателства, че това реално се случва.

Дай пример какво става, когато при теб дойде примерно жена, на която ѝ предстои раждане, но носи много страхове.

Започваме с разговор. Тя разказва как се е родила, какво знае за раждането на майка си, на лелите, на други жени в рода, на бабите. Защото е известно, че има свързване на енергията и пренасяне на информацията през поколенията. Всъщност цялата тази информация през 3 поколения назад е в матрицата. Тя е от огромна помощ в живота, но носи и своите негативи. Нашата култура няма много позитивен поглед към раждането. Въпреки, че това е прекрасно събитие, често се смята, че когато жената ражда, е с „единия крак в гроба“, което носи много негативи.
Раждането не е толкова медицинско, колкото социално и психологическо събитие. Има акушерки, които казват, че в момента, в който жената излезе от дома си, това е интервенция. Защото се променя начинът, по който тя започва да мисли. А, когато ражда, тя трябва да се чувства на сигурно място, за да може да се отпусне и физически, и емоционално – на всички нива, да може „да се разтвори“ и да даде леко и безболезнено начало на живота.

А, когато е стегната, когато няма доверие на хората около себе си и прави неща, които ѝ казват, но тя не знае защо или не ги желае, това оказва негативно влияние. Раждането става по-трудно, по-бавно, с повече болка и страдание. Има много изследвания, които доказват връзката между стреса и трудното и болезнено раждане.

Така че работим на много нива. Започваме от личната родилна история на жената и нейните убеждения. Няма жена, която под една или друга форма да не се страхува от раждането. Понякога обаче има толкова силни страхове, че те стават основна пречка жената да забременее, без да има каквито и да е физиологични причини. Имала съм такъв случай и след като „излекувахме“ страха, тя забременя и щастливо роди.

Как въздействате освен с разговор?

По време на сесиите ние говорим, но това не е вербална терапия както е например психотерапията. Основното е потупването по акупресурните точки. Има 8-12 точки, които са едни и същи при всички хора. Потупването по тях помага по-лесно да стигнем до подсъзнанието. Те действат на няколко нива. От една страна чисто физиологично отпускат тялото. От друга „подрежда“ енергията. При повечето хора енергийните потоци по най-различни причини са объркани – все едно сме сложили батериите грешно. С потупването те застават на правилното място.
Потупването помага на мозъка да премине в така наречената тета- вълна. Това е състояние, което постигаме по време на сън. Именно това ни позволява да достигнем до подсъзнанието. На практика всеки, който може да спи, може да стигне до тета-вълната и до подсъзнанието. Процесът е неволеви - просто се случва. Точките са така подбрани, че работят при всеки.
Още при първата сесия има някакъв резултат. Човек получава по-голяма яснота за живата си.
Важни са и думите, които използваме. Питам жената как се чувства. Тя разказва за страховете от очакването. И докато говорим, се потупваме по точките.
Когато за проблема се говори точно и ясно, например: „Аз съм много ядосана на партньора си, защото той не иска това дете!“ - това са като координати, които отиват до подсъзнанието и знаем точно къде се намира проблемът. Колкото сме по-конкретни, колкото по-точно кажем къде чувстваме, че има проблем, толкова по-лесно се освобождаваме от него.

Интервюто води Веселина Мончева

С Яна Мицева може да се свържете на:
Уеб сайт: https://www.lifelines-eft.com/
телефон: 0892 04 58 17
Viber: +359 892 04 58 17
e-mail: lifelines@wservs.com
Facebook страница: Нишките на живота с Яна Мицева
Facebook група: https://www.facebook.com/groups/290514648002039/

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа