Как с помощта на нумерологията да разкрием истинските таланти на детето

На къде е добре да се насочат усилията на родителите според водещото число на съдбата

14 Декември 2021 г.
Как с помощта на нумерологията да разкрием истинските таланти на детето

Снимка: Guliver Getty

"Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?“ - въпрос, чийто отговор може да няма нищо общо с реалността.

Всеки от нас в детството си е мечтал да стане пожарникар, лекар, изследовател на полярните територии ...
В училище желанията добиват по-конкретна цел, но пак на всеки 2 години се сменят. А до края на гимназията неясният план за бъдещето, понякога затруднява избора на университет. А многото интереси и желания ( заедно с амбициите на родителите) разпиляват усилията и таланта на детето.
Как да му помогнем да се ориентира с помощта на нумерологията разказва парапсихологът Светослав Серебряков.
Числото на съдбата ще покаже какви черти от характера на вашето дете можете да развиете или какво да коригирате.

Числото на съдбата

Съберете всички цифри от датата на раждане, така че от полученото двуцифрено число да направите едноцифрено. Например, детето е родено на 21 юни 2017 г.: 2 + 1 + 0 + 6 + 2 + 0 + 1 + 7 = 19, 1 + 9 = 10, 1 + 0 = 1. 
Числото на съдбата говори за вроден дар, с който родителите трябва да работят.

Числото 1 – съдба на лидер

Детето има шанс да стане лидер, който лесно ще води другите и няма значение къде – към пропастта или към върха на Олимп. Следователно задачата на мама и татко, както и на всички близки роднини, е от рано да внушат на детето ясна представа за това какво е „добро“ и „лошо“ , като същевременно насърчават независимия избор и отговорност всяко извършено действие.
Също така ще трябва да научите бъдещия лидер да се грижи за „своя екип“, а го научите на съпричастност и да калите волята му да понася ударите с достойнство. Детето просто е длъжно да получи не само опита от победи, но и умения да задържи втората позиция, ако загуби.
Подходящи професии: мениджър на голяма компания, ръководител на HR-служба, политик, основател на стартъп, военен.

Водещо число на съдбата 2 – емпат

Спокойни, неконфликтни и податливи към чуждите емоции – това е най-точното описание на децата с водещо число на съдбата 2. Те са истински емпати и често се оттеглят в себе си, бягайки от несъвършенството на света. Това дете обаче лесно създава истински приятели, защото знае как да потушава кавги и да слуша.
Любимото хоби на малките емпати е да четат книги, да играят тихи игри вкъщи, да общуват с приятели и животни.
Научете детето си да отделя време за себе си и да не бърза да спасява приятел при първото му обаждане. И му помогнете да разбере кога го манипулират и кои не са искрени с него.
Подходящи професии: психолог, дипломат, треньор, учител, съветник, свещеник.

Снимка: Guliver Getty

Водещо число на съдбата 3 – артист

Артистът не е само човек, който се снима във филми, играе на сцена, танцува или пее. Тази дума носи много други значения и особености. Но да градиш характера на дете, чието числото на съдбата 3, е наистина важно. То е харизматично, обича да се изявява публично, да завладява с талантите си в областта на изкуствата.
Насочете цялата му енергия към творчеството - и в бъдеще то само ще определи областта, в която ще се изявява. Понякога младите артисти се носят във фантазиите си, така че родителите им трябва да ги свалят на земята. Научете ги на смелост и честност: те трябва да могат да казват истината, а не да лъжат, прикривайки грешките си.
Подходящи професии: музикант, актьор, илюстратор, скулптор, архитект, дизайнер, моден дизайнер, продуцент, PR специалист, концертен директор или телевизионен водещ.

Водещо число на съдбата 4 – финансист

Ако числото на съдбата на вашето дете е 4, значи сте голям късметлия - то ще може да осигури както родителите, така и собственото си семейство.
В крайна сметка пред вас е роден финансист, който от детството познава стойността на парите и знае как да балансира джобните пари. Той ще бъде особено добър в природните науки и математиката.
Тези деца трябва да се подкрепят, за да преодолеят пропуските в хуманитарните науки, за да развият емоционална интелигентност.
Като родител, се опитайте да покажете на своя финансист, че светът не е само за печалба, а е пълен с надежда, състрадание и помощ.
Подходящи професии: банков чиновник, счетоводител, търговски директор, данъчен инспектор, финансов анализатор, икономист.

Водещо число на съдбата 5 - учен

Те ценят знанието преди всичко. А най-ужасното наказание за тях е да нямат информация. Да, децата с водещо число на съдбата 5, растат като истински учени. Любопитни са, задават много въпроси "Защо?" И, разбира се, младите изследователи обичат да провеждат всякакви експерименти както по време на уроците, така и у дома.
Все пак понякога отвличайте вниманието на вашите млади учени от енциклопедии и уроци, като им вдъхвате любов към упражненията и ходенето. Те понякога са разпиляни, така че трябва да им покажете как да водят дневник и бележки, за да анализират експериментите.
Подходящи професии: учен, лектор, научен редактор, реставратор, програмист.

Снимка: Guliver Getty

Водещо число на съдбата 6 - учител

Ако децата, с водещо число на съдбата 5 обичат да получават знания, то тези с числото 6 съхраняват и предават точно това знание. Ето защо те стават отлични и талантливи учители. Като малки те често са прекалено срамежливи и скромни, така че основната ви цел като възпитател, е да повишите неговата увереност.
В училище тези хлапета бързо се включват в социални проекти, свързани с подпомагане на хора и животни, доброволчество на събития.
Научете детето си да се грижи първо за себе си, а след това за тези, които имат нужда от помощ.
Подходящи професии: Учител, учител в детска градина, обучител, университетски учител, хореограф, логопед, защитник на животните, природозащитник, социален работник.

Водещо число на съдбата 7 – мъдрец

Вашето дете предпочита самотата, философските размишления пред шумните компании. Не се притеснявайте – неговото водещо число на съдбата 7- То издава вътрешен мъдрец , дете което е фокусирано върху вътрешния си свят.
То обича да учи и предпочита да се задълбочава в знанията и в училищните предмети. Така че го стимулирайте да почива. Ежедневният му график трябва да включва активни занимание и активна почивка.
„Мъдреците“ от ранно детство използват развитата си интуиция, така че не се колебайте да попитате тяхното мнение и съвет. Те винаги ще ви покажат правилния път или ще ви помогнат да намерите изгубено нещо.
Подходящи професии: социолог, астролог, политолог, философ, хиропрактик, учител по йога, детектив.

Водещо число на съдбата 8 - спортист

Знакът за безкрайност награждава своите носители с безкрайно добро здраве и неизчерпаема енергия, която трябва да бъде изразходвана някъде. Тези деца обичат активни игри, уроци по физическо възпитание и спортни занимания.
Въпреки това, в други области могат да имат пропуски. Така че родителите ще трябва да следят обучението им и да ги мотивират да не пропускат точните и хуманитарните науки.
Без примера на родителите обаче за тях ще е трудно да се насочат към бягане, плуване или волейбол. Поне някой от семейството трябва да се занимава със спорт или танци.
Подходящи професии: спортист, треньор, рефер, спортен лекар, учител по физическо възпитание, танцьор.

Водещо число на съдба 9 – пътешественик

Не е чудно, че това дете често изчезва от погледа на родителите, губейки се в супермаркет, на гара и дори в оградена детска площадка. То всъщност е запален пътешественик и обича да изследва пространството, което се отваря пред него, проучвайки го с всички налични методи.
Тези деца са изключително любознателни, като същевременно лесно описват това, което са видели и чули. Този роден пътешественик през втората половина от живота си може да се преквалифицира в писател. Научете го да контролира спонтанните решения и обяснете му защо е важно да поддържа връзка с близките.
Подходящи професии: журналист, пилот, моряк, преводач, туристически агент, фотограф, писател

Мона Василева

Да поговорим

Как да разберете, че сте си сбъркали професията?

Заедно

Всеки втори съжалява, че не е избрал професия, за която е мечтаел като дете

Заедно

За битката с характера и собствения инат

Да поговорим

Характерът на децата според зодиакалния им знак

Още от Да поговорим

Малко дете иглае с топка. Снимка: Guliver / Getty

Логопед: Развивайте речта още от раждането на бебето

Важно е да се научим да общуване с бебето, още преди то да започне да говори.

Снимка: Shutterstock

Да преведем какво ни говори бебето

Майка носи бебе в слинг. Снимка: Getty

 

Как да изградим връзка с бебето от първия ден

Загубата на смисъл е един от основните показатели за прегаряне.

Снимка: Shutterstock

Емоционално прегаряне – всичко, което трябва да знаете

Бебе духа свещичка. Снимка: Shutterstock

Какво умее детето на 1 година

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Малко дете иглае с топка. Снимка: Guliver / Getty

Здраве

Логопед: Развивайте речта още от раждането на бебето

Кои упражнения стимулират процеса

Блейк Шелтън и Гуен Стефани. Снимка: Getty

 

Заедно

Блейк Шелтън разказа за осиновените си момчета

Двама от синовете на Гуен Стефани скоро ще са пълнолетни и ще напуснат семейното гнездо, третият - навърши 10

Майка се чуди дали да имунизира бебето си. Илюстрация: Getty

Здраве

МЗ реши: Бебета да бъдат имунизирани по-рано срещу коклюш

Заради увеличените заболявания в страната

Кортни Кардашиян, Травис Баркър и бебе Роки. Снимка: Instagram

 

Заедно

Кортни Кардашиян и Травис Баркър показаха бебе Роки

Риалити звездата разказа за промените след раждането на сина си

Отворена книга, кафе, люляк. Снимка: Getty

Важно е да се научим да общуване с бебето, още преди то да започне да говори.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Да преведем какво ни говори бебето

Ето как да разтълкувате неговия език и да отговорите по най-правилния начин

Майка носи бебе в слинг. Снимка: Getty

 

Здраве на семейството

Как да изградим връзка с бебето от първия ден

Прости жестове и ритуали засилват „спойката“

Бебе духа свещичка. Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Какво умее детето на 1 година

Всяко има свой собствен темп на развитие, но има и общи норми

Деца духат цъфнали глухарчета. Снимка: Getty

Здраве на семейството

Д-р Мариян Иванов: Започнете профилактика месец преди цъфтежа на растенията

40% от децата са чувствителни към полените на треви, дървета, храсти

Миранда Кер и Евън Шпигел. Снимка: Instagram

 

Заедно

Тайната за щастлив брак на Миранда Кер: Медитации сутрин, срещи – вечер

Бившият ангел на Victoria's Secret и Евън Шпигел са заедно от 10 години