Как времето на зачеване влияе върху пола и съдбата на детето

Как да дадем успешен старт на новия живот, според астрологията

23 ноември 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Майките много често питат не само за благоприятните периоди за зачеване, но дори за определени дни или часове.
Астрологията може да помогне с това.

Например тибетските астролози изчисляват така наречената „натална карта” от момента на зачеването. От гледна точка на техния подход времето на зачатието е символично отражение на мястото и времето на инкарнацията на човека на Земята.
“Хороскопът на зачатието“ се различава от обичайния хороскоп по това, че не се променя - той е един фрагмент от вечността.
В тибетската астрология се смята, че зачеването става на един от деветте дни след третия ден от менструацията. Ако се случи

на четна дата, ще се роди момиче, на нечетна - най-вероятно момче.

Тези, които наистина очакват наследник, също могат да се застраховат по този начин: опитайте в дните, когато Луната е в мъжкия знак на зодиака: Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей.
Друг въпрос, който интересува бъдещите майки, е как да забременеят с близнаци. По-голям шанс имат жени над средна възраст, а предразположението се предава по майчина линия. Но освен това в хороскопа трябва да има показатели - връзката на Луната с Юпитер, която увеличава и “разширява” всичко.

В астрологията има такава идея: в зависимост от четирите фази на луната се раждат деца от четири различни типа – не само по характер и съдба, но и по карма (опитът на душата от минали прераждания).


Снимка: Getty
Цикълът на луната
Заченато по новолуние: детето ще е много чувствително, нежно и несамостоятелно. То ще има нужда от защита, подкрепа, трудно може да се справя само със сложността на живота. Такива деца са много уязвими и податливи.

Заченато в първата фаза на Луната: тези деца са много ярки, чисти, симпатични, женствени (независимо от пола). Те остават по детски наивни и открити през целия си живот.

Заченато във втора фаза на Луната: детето е силно, здраво емоционално, хармонично. По правило то стои много здраво на краката си през целия си живот.

Заченатито на пълнолуние: те са изключително импулсивни и емоционални. Не винаги могат да се контролират. Много са активни, но самодисциплината им страда.

Заченато в третата фаза на Луната: тези деца са много сложни натури. Душата им може да бъде много опитна, понякога казват “като на старец”. Такива деца се отличават с дълбочина и имат доста независим характер. Понякога дават всичко от себе си, защото вече са минали и преживели много в миналото и сега не са особено заинтересувани.

Четвъртата фаза на Луната, завършването на цикъла, се счита за неуспешен период за зачеване. Бебетата могат да се родят с емоционални и психологически проблеми. Те са склонни да потискат емоциите, но в същото време имат много сложен вътрешен свят.

Снимка: Shutterstock

Щастлив момент
Зачеването, както всичко, което се прави за съзидание и в дългосрочен план, е най-добре да стане на нарастващата луна. Най-подходящото време е първата половина на лунния цикъл. По това време човешкото тяло започва да натрупва енергия, което допринася за раждането на здраво, силно и добре адаптирано дете.
Проучванията показват, че най-често оплождането се случва точно във втората лунна фаза, времето в навечерието на пълнолунието.

Фазата на луната, в която е родена самата жена, е най-благоприятна и продуктивна за зачеване. Тоест, ако сте родени на новолуние, тогава именно на новолуние имате всички шансове да изпълните заветната си мечта и да заченето. Между другото, този метод е патентован в средата на ХХ век от д-р Йонас. Според него жената е в състояние да зачене дете, независимо от менструалния цикъл.
Клиничните изпитания доказват, че д-р Йонас е бил прав и в 98 случая от 100 двойки, които са имали проблеми преди, са успели да забременеят и да родят бебе.

Кога е по-добре да не мислите за зачеване
Един от най-неблагоприятните периоди за такава отговорна стъпка са слънчевите и лунните затъмнения.
Когато изчислявате идеалната дата, е по-добре да изключите коридора на затъмнението - няколко седмици между две затъмнения.
Защо? Факт е, че затъмненията имат голяма фаталност и събитията, които се случват по време на този процес, са предопределени, съдбовни.

Неблагоприятни дни за зачеване: 3, 4, 5, 9, 13, 15, 18, 19, 23, 29 и 30 лунни дни.
Ако бременността не е лесна, с усложнения и заплаха от спонтанен аборт, трябва да бъдете възможно най-внимателни на затъмнение, новолуние, пълнолуние, както и на 9, 15, 19, 23, 29 лунни дни. Не се претоварвайте физически и емоционално, почивайте повече, слушайте лека музика, четете добри книги.

Затъмненията са коридор на времето, в който изборът е ограничен от тясната рамка на обстоятелствата. Природните сили са толкова мощни, че е почти невъзможно да се опитате да заобиколите или промените обстоятелствата. Човек няма да може да плува срещу течението. Това е времето, когато провидението нахлува в живота ни по най-директен начин и задейства механизма на неизбежността, тоест онези причинно-следствени връзки, които вече не подлежат на промяна.
Дете, заченато по време на затъмнение, ще има фатален хороскоп: много в живота му ще бъде предопределено още преди раждането.

Страховете на астролозите изненадващо бяха потвърдени от новосибирски учени. В лабораторията по клинична биофизика те провели експерименти на клетъчно ниво и установили, че по време на затъмнение или парад на планетите растежът на клетъчните култури е инхибиран, способността им да се делят рязко намалява и много дори умират.
Източник Parents, Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа