Никога не е късно да станеш своята най-добра версия

Ето как да постигнете това, за да ви носи ползи и повече умения

12 април 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Всички ние, които имаме привилегията да заемаме ръководен пост, трябва да поемем сериозен ангажимент за постоянното си самоусъвършенстване.

Да станеш най-добрата версия на себе си е изключително ценно и полезно за вашата кариера само по себе си, но освен това то може да ви помогне и да станете по-успешен и ефективен лидер.

Това е нещо, което може да постигнете във всеки момент от вашата професионална кариера и при всяко ниво на развитие. В крайна сметка, човек винаги може да научи нещо ново и да придобие нови или подобри вече усвоените си умения.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се превърнете в най-добрата версия на себе си.

1. Посрещнете промените с отворени ръце

Много хора мислят, че са достигнали връхната точка на своите способности и че няма нужда да променят, който и да е аспект от техния живот или да продължават да се учат и развиват.

В ръководството, както и в живота, ако не стоите на едно място, значи изоставате. Ако не се развивате и не растете, значи не прогресирате.

Великите лидери са винаги готови да се променят и никога не спират да инвестират време, енергия и усилия в собственото си самоусъвършенстване.

2. Опознайте себе си по-добре

Ако наистина искате да станете по-добър лидер и професионалист, то изграждането на добро себепознание може да ви послужи като добра отправна точка, от която да започнете да изграждате вашето самочувствие и увереност.

Анализирайте поведението си и оценете реакциите на другите към вас. Опитайте да се видите през очите на хората около вас и да разберете кои са областите, в които може да се подобрите.

3. Дайте личен пример

Важно е да осъзнаете, че лидерската позиция идва вързана с някои отговорности, като например да бъдете пример за подражание – било то към вашите колеги, другите служители на организацията или младите хора във вашия живот.

Приемането на този факт ще ви насърчи да давате най-доброто от себе си във всеки момент и да поддържате високи нива на почтеност, за да не разочаровате хората, които гледат на вас като на пример за подражание.

Продължението четете в Мениджър Нюз

 

Коментари
Последни видеа