Новите родители припомнят...

Какво се случи през седмицата

04 септември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Посрещаме септември, обогатени с нова информация за учениците:

за 9-те стъпки за по-лесно начало на учебната година; 

за стреса, когато сменяме училище и как чувството за безопасност повишава успеха.

Информирахме ви как учителите могат да намалят стреса и кои химикалки и флумастери да не купуваме, защото съдържат потенциално опасни вещества.
 

Снимка:Shutterstock

Научихме подробности за кризите на 3-годишните и прословутото „Няма пък“, проследихме констатации на учените в цифри за това как от година на година ръстът на децата намалява, а силата на ръцете им отслабва, как може да помогнем на срамежливото дете да стане малко по-общително,

Снимка: Guliver / iStock

за лъжите на 5-годишните, които често са амалгама от фантазии и опит за защита.


Чухме изповед на една майка как се справя с двете си дъщери – за гърнето, прическите и свенливостта.

А един татко ни даде свежи идеи как хранителната алергия на децата му може да събуди въображението и той предложи своите дизайнерски сандвичи – само с препечена филийка, масло и много любов.

Снимка: Instagram

Влязохме и в дома с някои идеи за почистването и подреждането на кухнята, които само за 8 минути дават желания резултат.

Нови проучвания потвърдиха някои позабравени факти и ги подкрепиха със солидна статистика:

че яденето в къщи пази от излишни килограми  и заради обстановката, а вечеря след 20.00 часа е причина №1 за наднорменото тегло.

Надникнахме в тайните на брака, за да разберем, че той може да е по-щастлив, ако спим достатъчно,

Снимка: Shutterstock

а изповедта на двама съпрузи събра накуп онези 12 неща, които те са научили за 7 години съвместен живот и може да са ви от полза - за трудностите на първата година, за готвенето, избора на прахосмукачка, за купищата пране, които ви задушават ... И как връзката ви може да стане по-силна.

Във фокуса ни бяха и бъдещите майки със съвети за козметичните процедури, които не са подходящи за бременността, за гимнастиката – с видеоуроци, научихме за различните лица на депресията, и как сладкото от рози прогонва тегавата констипация.

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа

Любовта

23 септември 2021 г.