Определиха кои са най-щастливите и най-нещастните години в брака

След 3 години съвместен живот хората стават склонни на компромиси

02 декември 2018 г.

Снимка: Shuttererstock

Не всички двойки осъзнават, че за един брак се изискват усилия и от двете страни. Както сочат данните за Европа, от 2,1 милиона брака 950 000 завършват с развод. Изследване, проведено от адвокатската фирма Слейтър и Гордън, идентифицира коя е най-щастливата и коя е най-трудната година в един брак.

3 години

Има мнение, че любовта живее само 3 години. След това връзката или се разпада, или влиза в капана на рутината. В действителност след 3 години съвместен живот хората стават по-склонни да възприемат слабостите на партньора си и се чувстват по-комфортно един с друг.

Също така най-често третата година на брака е тази, в която партньорите решават да имат дете. С това връзката им става още по-силна. И тъкмо третата година от брака се смята за най-щастливата.

5 години

Първите реални проблеми обикновено започват през петата година от семейния живот. В този период децата са още малки и изискват много грижи. Трудно е да съчетава гледането на дете с работата, домакинството и всички останали всекидневни проблеми. Най-често след петата година двойките започват да мислят за развод и да търсят адвокати. Смята се, че петата година е най-трудната.

7 години

Ако една двойка остане заедно след 5 години брак, трябва да преодолее следващата бариера – седмата година от семейния живот, която специалистите наричат „стената“.

Целия текст четете в Обекти.бг.

Коментари
Последни видеа