Приказен герой помага на болни деца

Малкият таралеж Боцко съветва хлапета с хемофилия

26 април 2017 г.

Малкият таралеж Боцко помага на деца, болни от хемофилия да разберат и да приемат заболяването си.
Две са образователните книжки, които дават познания за хемофилията на родители и деца - „Научи всичко за хемофилията с таралежчето Боцко“ и „Боцко отива на лекар“.
 

Вътре ще намерите информационни материали, игри и забавни задачи, които помагат на децата, болни от хемофилия, техните приятели и близки да разберат какво представлява болестта и да я приемат по-леко.
 „Всяко дете обича различни приказни персонажи и именно те му помагат по-лесно да опознае света на възрастните. Когато детето е самотно и когато търси отговори за своето състояние, идва на помощ малкият таралеж Боцко.

Книжките дават възможност на децата да научат повече за заболяването си и да разкажат своята история без задушаващата опаковка на вербалната комуникация, със съчувствени въпроси и сложни термини, с които възрастните най-често на практика „цензурират” детската спонтанност“, разказва Ивайла Георгиева, клиничен психолог, КДКХО УМБАЛ „Царица Йоанна ИСУЛ”, която повече от година използва двете книжки при работата си с малките пациенти.

„Щастливи сме, че реализирахме този проект в подкрепа на децата, болни от хемофилия. Почерпихме вдъхновение от опита на нашите колеги в Белгия и адаптирахме материалите за българските пациенти“, коментира Екатерина Карпузова, търговски директор, Фармацевтични продукти, Байер Българя ЕООД.

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.