Приказната стая на малкия Никола, която татко му изрисува

Това е подарък за четвъртия рожден ден на момченцето

08 септември 2019 г.

Снимки: личен архив

Щастливиц е малкия Никола с толкова добър и талантлив татко художник! Преди време ви разказахме за стаята на две момиченца, които майка им изрисува, а сега получаваме нова порция наслада за окото от Николай Петров, художник в Силистра.

Той и майката на малкия Никола - Сузан, решават да поднесат по-нетрадиционен подарък на сина си по случай 4-я му рожден ден.

Николай е на 39 години. Завършил е педагогика и семиотика на изобразителното изкуство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и сега самият той е преподавател по изобразително изкуство с ОУ " Отец Паисий" в Силистра. Живописецът на свободна практика решава да вдъхне нов живот на стая, която не е обитавана от години.

"Реших да започна с основен ремонт - мазилка, боя, подове, докато стигна до рисунките по стените.  Дори патинирах мебелите в същите цветове като тези на стените, за да " хомогенизирам" в максимална степен всички интериорни елементи", обяснява таткото.

"Използвал съм мотиви от акварелни рисунки на художничката Terry Runyan, тъй като Никола ги хареса." 

"Стаята не е голяма; 3-3 метра е, затова се опитах да "прибавя" още пространство, създавайки усещане за простор с облачетата и морето."

Когато обзавеждате, (пре)устройвате детска стая или я обновявате, умението на художник е предимство, но съвсем не е задължително. Ако и вие - живописци или не, сте създали детско царство в дома си или просто сте вложили нещо по-различно в интериора на детската, можете смело да ни изпращате своите снимки и истории, за да ги публикуваме - така ще са в помощ на други нови родители, затова очакваме идеите ви!

Коментари
Последни видеа