Шестте положителни страни на провала

Да, има и такива – ето кои са те и как да ги използвате

13 септември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Чувството със сигурност ви е познато – току-що сте преживели тежък провал. Вече нищо няма значение. Сякаш е дошъл краят на света.

Всъщност обаче неуспехите могат да бъдат полезни. Ето кои са техните положителни страни според BrightSide.

Провалът развива чувството ни за хумор

Не сте склонни да приемате неуспехите с усмивка? Опитайте се да изместите гледната точка. Представете си, че се виждате през очите на пълзяща по стената муха.

Помага ви да приемете себе си

Понякога се преструваме, че сме нещо, което реално не сме. Защо? За да впечатлим някого. Това обаче може да бъде доста изморително и стресиращо. Вместо това – опитайте се да се отпуснете. Медитирайте. С времето това ще ви помогне да приемате нещата такива, каквито са. При това много по-лесно.

Провалът събира приятелите

Обкръжете се с хора, които стимулират съзнанието ви. Прекарвайте времето си с приятели, които ви зареждат с енергия и щастие.

Тренира ума

Представете си, че проблемът, пред който сте изправени, всъщност е интересна задача. Заменете всички отрицателни мисли с такива, които са ориентирани към действие. Заменете – Не се разбирам с този човек с Как бих могъл/могла да подходя към него? Променете Няма какво да се направи с Какво решение не съм пробвал/а до момента?.

Кара ни да усвояваме нови умения

Дори и да се провалите, това не е повод за отчаяние. Направете мозъчна атака. Запишете всички възможни начини за постигането на целта, дори и най-странните и фантастичните. Анализирайте ги и изберете това, което ви се струва най-подходящо.

Провалът ни помага да организираме приоритетите си

И малките задачи са свързани с по-големи цели. Определете целта в живота си, като използвате скала на приоритетите. Номерирайте следните области от живота според важността им за вас.

Обекти.бг

Коментари
Последни видеа

Свободен избор

16 септември 2021 г.

Изгрев

30 август 2021 г.