Тези 18 съвета ще променят живота ви

Има и по-лесни начини за постигане на целите

10 септември 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Постоянно се стараем да бъдем по-добри, по-силни и по-умни и често забравяме, че понякога съществува и по-лесен начин за постигането на нашите цели.

И следващите 18 съвета, посветени на преките пътища в живота, го до доказват.

18. Търсите най-евтините продукти в магазина? Няма да ги откриете на нивото на очите. Те обикновено са подредени по високите рафтове.

17. Искате свещите ви да издържат повече? Сложете ги във фризера за няколко часа, преди да ги запалите.

16. Логото на Google съдържа всички основни цветове. Съответно, ако искате да проверите качеството на принтера, принтирайте лист с логото на компанията.

15. Колкото по-бързо ядете, толкова по-бързо трупате килограми. Учените установяват, че тези, които се хранят бързо, натрупват около 2 кг на месец, а тези, които се хранят бавно - 0.5 кг.

14. Отивате на зоологическа градина? Облечете се в цветовете, в които го правят служителите в зоопарка. По този начин животните няма да се страхуват от вас и няма да се крият.

13. Бананът е познат като "плода на щастието". Яжте банан на закуска – това ще повдигне настроението ви и ще ви помогне да се справите с негативните емоции.

12. Кафето преди тренировка ще забърза метаболизма ви и ще подпомогне процеса по горене на мазнините.

11. Ако бъдете ухапани от комар, поставете топла лъжица върху мястото. Това ще спре реакцията и сърбежът ще изчезне.

10. Когато звъните на телефон за спешна помощ, уверете се, че съобщавате местоположението си още в началото. По този начин операторът има възможност да изпрати помощ, преди разговорът да приключи.

9. Дрямката през деня подобрява паметта и понижава риска от сърдечно-съдови заболявания. Но сънят - по-дълъг от 9 часа ще наруши работата на имунната система.

8. Учените доказват, че динята влияе на кръвоносните съдове в тялото подобно на виаграта.

7. Ако слушате музика, докато тренирате, можете да вдигнете 15% повече тежести от обикновено.

6. Ако се опитвате да запомните нещо, стиснете юмруци. Това ще усили мозъчната ви активност и ще подобри паметта.

5. Използвайки недоминантната си ръка, за извършване на ежедневните си рутини (като миене на зъбите), вие ще накарате мозъка си да работи по друг начин, а това ще подобри способността ви за изпълнение на различни задачи.

Целия тест четете в Обекти.бг.

 

Коментари
Последни видеа