Веселка от „Фермата“: Аз съм приятел с децата си

След три месеца в шоуто конярката от с. Борима и малкият ѝ син се опознават наново

18 декември 2019 г.

Снимка: bTV/"Фермата"

Майка на три деца с железен хъс за себедоказване, замах в дърводобива и стадо коне – такава е първата жена победител във „Фермата“ Веселка Маринова.
Гушвайки чека за 100 000 лв от шоуто на bTV брюнетката се прибира в родното си село Борима, където малкият ѝ син Павел я гледал като непозната. Тримесечното ѝ отсъствие от вкъщи объркало момченцето, което е на годинка и осем месеца, и то се държало изцяло за ръката на баба си.
„Реакцията му беше нормална, бързо стопихме ледовете и се нагушкахме. Голямата ми дъщеря Вяра е на пет, тя много викаше за мен на финала. Обича да говори по телефона и се похвали на всичките ни близки, че съм спечелила! С по-малката – Марая, са гледали всички епизоди и най-много са ги впечатлили игрите“, споделя за noviteroditeli.bg Веселка.

Снимка: bTV/"Фермата"

Тя признава, че „Фермата“ е променила отношението към децата ѝ.
Преди майка ѝ поемала на 90 % отглеждането им, докато Веселка изкарва насъщния за семейството. Сега, когато спечели финансова стабилност, тя ще прекарва повече време с тях. И ще продължи образованието си.

„На 18 родих Вяра. Избрах да я имам, вместо да уча за ветеринар в Стара Загора. Сега реших да ставам горски и ще уча в Лесотехническия.“, разказва младата майка.

Снимка: bTV/"Фермата"

Ето и нейните съвети за здрава връзка с детето:

Бъдете приятел с него. Най-важно е да сте приятел с детето си, не толкова строг авторитет. Така то ще споделя повече с вас и ще ви търси за съвет, без да се притеснява, че ще бъде порицано и смъмрено. Много е важно да не спирате да комункирате с него. Да го питате как е минал денят му, с какви хора се е запознало и какво го е впечатлило.

Не го упреквайте. Не забранявам с крясъци и скандал едно нещо. Ако то е неправилно, му обяснявам защо не трябва да го прави. Говоря, никога не посягам и не удрям. Оставям го да се учи от грешките си. Когато забраните категорично едно занимание, вещ, или каквото и да е, то става още по-сладко и желано.

Забравете думите „Не може“. Избягвайте да казвате на детето, че не може да се справи с някаква задача. Ако често чува „Не може“, то губи самоувереност, започва да се съмнява в себе си и в бъдеще трудно ще поема отговорност за действията си, защото ще се страхува.

Коментари
Последни видеа