Балансираното хранене при децата – защо е толкова важно

То е от изключително значение за имунитета и за цялостното здраве на малчуганите, независимо от възрастта им

04 декември 2020 г.

Снимка: Danonino

Всички сме чували максимата „Ти си това, което ядеш!“. Днес тя е все по-актуална, а темата за балансираното хранене и важността му – широко обсъждана и подкрепена от редица проучвания и мнения на специалисти.

Разнообразното хранене е важна основа, върху която се гради здравето във всяка възраст и е от особено значение за детския организъм, който тепърва се развива. Коментирайки темата педиатърът д-р Марио Янакиев споделя, че: „От медицинска гледна точка е изключително важно децата да се хранят редовно и да включват разнообразна и балансирана храна, която може да повиши имунитета им. Това е и най-добрият начин да си набавите основни витамини и минерали, които са полезни за цялостното ни здраве и това важи не само когато става въпрос за най-малките“.

Какво е хубаво да вземем предвид при детското хранене, за да можем да го наречем „разнообразно“:

– Храната на децата трябва да съдържа представители на всички хранителни групи: плодове и зеленчуци, зърнени и бобови, месо, риба и млечни храни;

– Хранителните навици, които децата си създават между 3 и 6 годишна възраст са ключови за това какъв режим ще имат в бъдеще;

– Важно е детската храна да бъде вкусна. Има различни начини да оформим всяка чиния по интересен начин, така че да привлечем вниманието на децата  дори към храни, които по принцип избягват;

– Правилната и приятна обстановка, когато се храним, също не бива да бъде пренебрегвана – тя може да създаде и затвърди у детето навици за правилно хранене.

Като част от балансираното хранене при децата може да включите и различни млечни продукти от серията на Danonino. Освен плодовата, на пазара вече има и нова гама Danonino Плодове и зеленчуци, представена от 2 интересни вкуса – банан, ябълка и морков и банан, ягода и червено цвекло.

С новите продукти Danonino се надява да насърчи любопитството у най-малките да откриват нови вкусове и комбинации, научавайки интересни неща за ползите от зеленчуците и да помогне на родителите в изграждането на разнообразен хранителен режим за техните деца.

 

Коментари
Последни видеа