Джейми Оливър и борбата му за здравословно хранене на децата

Този път иска среща с канадския министър-председател

06 октомври 2016 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Днес световноизвестният шеф готвач Джейми Оливър планира да се срещне с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо, за да обсъдят план за борба с детското затлъстяване и пропагандата на здравословното хране, пише letidor.ru.

От страна на Джъстин Трюдо официално заявление за предстоящия разговор с шеф готвача все още няма.

Припомняме, че знаменитият Оливър винаги е бил откровен критик на остъствието на здравословно хранене за децата от целия свят. Неговото предаване „Хранителна революция“ бе създадено да се сложи началото на сериозни дебати по въпроса. Той винаги е искал промяна в това как съвременните деца приемат, употребяват и разбират храната.

Английският готвач е радостен, че министър-председателят на Канада, който встъпи в длъжност през 2015, отделя внимание на здравето на децата в страната.

Хората, които се безпокоят за здравословното хранене по целия свят много се радват на това, което става в Канада. Всички наблюдаваме това, което прави Джъстин и... изглежда, че всичко прави както трябва“, отбелязва Оливър. Известният готвач предполага, че ако Канада може да застане на пътя на здравословното хранене, то и други страни ще последват примера й.

Отбелязваме, че в момента канадското правителство разглежда законопроект, който бе внесен миналата седмица от сенатор Нанси Грийн Рейн, предлагащ да се забрани продажбата и рекламата на нездравословна храна и сладки напитки на тийнейджъри.

Трюдо също отправи писмо към министъра на здравеопазването Джейн Филпот, в което изрази мнение за „въвеждането на нови ограничения на комерсиалния маркетинг на нездравословни хранителни продукти и напитки за деца“.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа