Кетонната диета вдига либидото

Ето по какъв механизъм пали любовното желание

10 юли 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Кето диетата или кетонната диета през последните няколко години стана много популярна в социалните медии. Това е диета с ниско съдържание на въглехидрати, която залага на приема на здравословни мазнини. До 80% от общите дневни калории трябва да са полезни мазнини, което обещава отслабване.
Не мислете обаче, че кетонната диета помага само за редуциране на килограмите. Оказва се, че тя е един от начините за повишаване на сексуалното влечение и подобряване на здравето, пише The Times of India.

Намалява килограмите
Естествено, основната цел на този хранителен режим е да се справи с излишните килограми. А щом се освободим от тях, това се отразява благотворно и на либидото. Защото колкото по-строен е човек, толкова по-уверен се чувства и вярва, че е по-привлекателен. Известно е колко голяма е ролята на психологическия фактор и при изявите в леглото.

Повишава енергийния заряд
Когото човек се придържа към кетонната диета, не се чувства така уморен. Напротив – усеща прилив на енергия. Това се отразява стимулиращо на настроението, а оттам и на сексуалното желание.

Първоначалният спад на либидото се компенсира
Ако от обичайното меню внезапно преминете на кетонна диета и я спазвате стриктно, в този първи етап на преход е много възможно либидото да падне. Не се страхувайте, това ще премине.
Щом организмът се пренастрои, ще усетите как сексуалното желание нараства и дори е доста по-високо от стартовото ниво.

Здравето укрепва
Тези, които следват кетонна диета, изключват от менюто си нездравословните храни. Това е много голяма и важна спъпка, ако искате да подобрите сексуалния си живот.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа