Майка твори шедьоври за изяждане

Децата ѝ я насърчават да ги публикува в Instagram

18 септември 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Йоланда Стокерманс, която е майка на две деца, живее заедно със семейството си и 2 кучета в китното белгийско селце Керсел. Преди около една година тя започва да експериментира с кулинарните си умения, като разработва рецепти за различни ястия, използвайки много въображение и творчески талант.

Снимка: Instagram

Така Йоланда създава истински произведения на изкуството с най-обикновени хранителни продукти – вае в чинията портрети на известни актьори, музиканти, известни хора, а също така животни и персонажи от популярни анимационни филми.

Снимка: Instagram

Както разказва самата Йоланда в интервю за Bored Panda, тя така се увлича от този проект, че в един момент той започва да води собствен живот. Децата ѝ я съветват да направи специална страница в Instagram, но която да публикува своите кулинарни произведения. Така за кратко време тя печели 15 000 последователи.

Снимка: Instagram

Самата Йоланда непрекъснато ражда нови и нови идеи – хрумват ѝ невероятни сюжети и знае как да ги превърне във вкусни и атрактивни ястия.
„Първо отварям хладилника и гледам какво имам. И понякога виждам нещо, което ме вдъхновява. Често използвам зеленчуци, паста, ориз, доматен и соев сос, подправки, естествени хранителни оцветители. И всяка моя картина е вкусна и става за ядене“, хвали се тя.


Снимка: Instagram

Създаването на един кулинарен шедьовър ѝ отнема от 2 до 4 часа, в зависимост от сложността на сюжета и наличните съставки.
Йоланда отделя повече време на детайлите и с помощта на подправки и оцветители добавя дълбочина и обем на своите картини. 
Лично тя най-хареса най-много лъвът, еднорогът, зебрата и белият тигър. Съжалява затова, че произведенията ѝ бързо изчезват, защо са вкусни и децата ги изяждат веднага.
„Е, в края на краищата, те са създадени затова - да бъдат изядени!“, признава тя.

По материали на deti.mail.ru, Мона Василева

Коментари
Последни видеа