Бабина рецепта за семеен обяд
Снимка: Guliver/ iStock
Пристрастяването към храната някои специалисти сравняват с наркоманиите, и ако е така - нека сме пристрастени, но не към всяка, а към качествената, домашно приготвена храна! Но понеже ако не споделиш удоволствието, то губи от стойността си, затова от време на време ви предлагаме да опитвате от кулинарните върхове, които сме постигнали, благодарение на наученото от бабите. Пикантното ризото с пиле е едно от тях, но все пак, не прекалявайте с подправките, за да го хапват всички вкъщи без мръщене.
Необходими продукти: 1 пиле, 400 г ориз, 2 глави лук, 1 червена чушка, 2-3 кисели краставички, 10-ина бадема, няколко маслини, 300 мл пилешки бульон, 100 мл сок от туршия, няколко зрънца кориандър, половин връзка магданоз, 2 скилидки чесън, 1/3 ч.л. куркума, 7-8 зрънца черен пипер, сол, зехтин на вкус.
Приготвяне: Сварете пилето във вода с няколко зрънца черен пипер и бахар, като обирате пяната. Когато омекне извадете, охладете, обезкостете и сложете месото в тавичка. Сварете добре измития ориз в пилешкия бульон и когато набъбне, добавете към него лука, нарязан на ситно и малко зехтин. Махнете от котлона, овкусете с куркума и кориандър, разбъркайте и сипете при пилешкото. Сипете и сока от туршията и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
След около 30 минути добавете отгоре чушката, бадемите, маслинките без костилките и печете още 15 минути. Когато извадите ризотото от фурната, добавете към него нарязаните на кубчета кисели краставички и поднесете, като гарнирате всяка порция с пресен магданоз и чесън.
Според инструкциите на баба това ястие върви с гарнитура от свежа зелена салата и/или с кисело мляко.
Храната по време на бременност влияе върху затлъстяването в ранна детска възраст
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари