Дори по-малките могат да се включат в приготвянето ѝ и да помогнат на мама
Баница
Снимка: Shutterstock
Необходими продукти:
1пакет кори
250 г сирене
200 г кашкавал
200 г майонеза
4 яйца
1 малка бутилка газирана вода
½ ч.ч. ситно нарязани зелени подправки (риган, джоджен, мащерка)
1 ч.л. сушена чубрица
олио
1. Настържете кашкавала на едро ренде, а сиренето натрошете.
2. Разбийте яйцата и сипете при сиренето и кашкавала. Добавете майонезата, газираната вода и подправките. Разбъркайте добре.
3. Започнете да редите баницата като разстилате по две кори, намазвате ги с малко олио, поставяйте в единия, по-дълъг край, от плънката по-обилно, след което завивате на руло.
4. Прехвърлете рулата в намазнена тава като за вита баница. Ако е останало от плънката, залейте баницата.
5. Запечете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. След като извадите тавата от фурната, внимателно я обърнете върху три буркана и оставете така десетина минути – става по-пръхната.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари