Който иска семейство, да не работи като барман

Учени установиха защо

21 август 2016 г.

Снимка: pixabay.com

Резултатите от ново изследване, от една страна, предпазват тези, които мечтаят за семейство, да приемат работа на бармани, а от друга – кара представителите на тази професия да се замислят сериозно за бъдещето, твърди letidor.ru.

Подробно интервю с бармани, проведено от Американската социологическа асоциация, показало, че те, дори да искат да установят дълготрайни отношения с противоположния пол, не успяват.

Причината е в техните възприятия за успешен живот. Повечето хора, които работят зад бар, не гледат сериозно на своята работа, а такава нагласа става непреодолимо препятствие за всеки, който иска да се утвърди и да има стабилност.

"Барманите смятат, че тяхната работа не им позволява да достигнат нормалните показатели на съзнателен живот – както здрава романтична връзка, така и семейни отношения“, обясняват от екипа, провел изследването.

Между другото, за да вникнат в ситуацията и да разберат същността на проблема в дълбочина, социолозите за известно време поработили като бармани.

"Хората с тази професия мислят, че аспектите на нормалния живот са недостижими за тях“, установяват учените.

Изследването се е провело в Ню Орлиънс, щата Луизиана и в него са участвали 40 души на възраст между 23 и 48 години, работещи като бармани в различни заведения – от барове до елитни ресторанти и музикални клубове.

Еми Спасова

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа