Покривът на Музейко става парти зона за пораснали деца

Вълнуваща вечер за фенове на физиката

18 юли 2018 г.

Плакат: организаторите

На 19 юли покривът на Детския научен център ще се превърне в парти зона за пораснали деца. Необичайни истории от близкото бъдеще, забавни научни аксиоми и антигравитационни напитки очакват всички, навършили 18, на Безтегловност – Ratio Rooftop Party.

Обещават ни вълнуваща вечер, която ще слее нови научни въпроси със забавно настроение, докато навлизаме в детайли за ролята на гравитацията и алтернативните реалности.

Как щеше да изглежда светът ни, ако гравитацията беше по-висока или по-ниска? Ами ако масивен обект изведнъж навлезе в Слънчевата система? Как биха се развивали хората при нулева гравитация? Тя е главният виновник за приливите и отливите, за гравитационните кладенци и гравитационните вълни. Гравитацията определя колко големи и колко малки можем да бъдем, играе роля във всичко от работата на мозъка до възстановяването на рани.

Ето такива и други интересни космически сценарии ще бъдат представени от  Бойко Неов (докторант по паразитология в ИБЕИ-БАН), д-р Галин Гюлчев, главен асистент катедра „Физика, биофизика и рентгенология“, д-р Калин Стайков, главен асистент във Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и фенът на физиката инженер и програмист Петър Руевски.

Коментари
Последни видеа