Започва младежки фестивал на изкуствата край Дунав

За 13-а година отбелязваме Деня на втората по дължина река в Европа

28 юни 2016 г.

За 13-та поредна година държавите по поречието на Дунав ще отбележат Деня на реката на 29 юни. Той цели да насочи общественото внимание към устойчивото използване на нейните води. В подкрепа на втората по дължина река в Европа, в четиринадесетте страни по нейното поречие всяка годинаа се организират множество инициативи за опазването ѝ, а една от най-мащабните е младежкият фестивал за изкуства The Bridge.

Той ще включва 10 творчески работилници и 5 събития, насърчаващи подрастващите да създават различни произведения на изкуството, обвързани с опазването на реката. Тазгодишното издание на The Bridge Fest ще бъде от 17 до 24 юли във Видин.

“Край Дунав през юли ще можете да видите малък, но симпатичен лагер, пълен с младежи, които искат да създават изкуство. Всеки ден работилниците ще се изпълват с музика, танци и цветове. Всяка вечер ще има различни събития и забавления. The Bridge е едно уникално лятно преживяване за младежи от цялата страна, които искат да развият своя талант в областта на изкуството. За поредна година ще се опитаме да ги заразим завинаги с духа на творчеството”, обещават организаторите.

Фестът се провежда за шеста година на територията на Видин и събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна. Това е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред младежите. За втора поред година Кока-Кола ХБК България ще подкрепи инициативата.

Коментари
Последни видеа